Aktualitete

Bashkësia Islame e Kosovës sot ka marrë vendim që ta suspendon nga puna imamin e xhamisë “Suzi Qelebiu” në Prizreni, Irfan Hasan Salihun.

Me qëllim të informimit të drejtë, Kryesia e BIK-së njofton opinionin e gjerë dhe besimtarët e saj se Dr. Shefqet Krasniqit nuk i është ndërprerë marrëdhënia e punës në BIK.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, më 21.03.2015, organizoi takim përshëndetës me imamin veteran, Mulla Bedri ef.Kidën, me rastin e shkuarjes së tij në pension

Kryesia e Bashkësisë Islame, në mbledhjen e djeshme të kryesuar nga Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava, pas shqyrtimit miratoi Llogarinë Përfundimtare të Kryesisë së BIK-së për vitin 2014.

Komuna e Gjakovës përfiton nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfeve të Republikës së Turqisë me restaurimin e Medresesë së Vogël dhe Kutubhanes (Bibliotekës) në Xhaminë e Hadumit

Më 07.03.2015 ne shtëpinë e Kulturës " Xhelajdin Kurtaj" në Kaçanik, u mbajt tribunë fetare e organizuar nga KBI në Kaçanik, me Imamin e SHBA- ve Jahja Hendi, i cili ishte mysafir special i ambasadës Amerikane ne Kosovë

Nën organizimin e Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, të dielën më 22.02.2015, në xhaminë e Qylit u mbajt turniri në ping pong.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës në mbledhjen e mbajtur më 10 shkurt 2015, të kryesuar nga Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava, pas një debatit të gjithanshëm dhe pas shqyrtimit pikë për pikë, miratoi tri projektrregullore të propozuara nga Fakulteti i Studimeve Islame, përkatësisht:

Departamenti i Gruas i BIK –së me 28.01.2015 organizon tribunen e radhës për femra kushtuar jetës së Pejgamberit a.s.

Më 24 janar, në Medresenë e Mesme Alauddin, paralelja në Gjilan, Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan me rastin e muajit të Mevludit organizoi një sesioni shkencor me temën “Muhamedi a.s. shëmbëlltyra më e mirë”

Myftiu i Kosovës, Mr. Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga këshilltari i Kryesisë Vedat Sahiti, kryetari i KBI-së së Prishtinës Bahri ef. Sejdiu, i Prizrenit Lutfi ef. Ballëku dhe ai i Pejës, Musli Arifi, po marrin pjesë në takimin e shtatë të Myftinjve të vendeve të Ballkanit, që po mbahet në Edirne të Turqisë.

Më 10.01.2015, ditën e shtunë, në Prishtinë, në Xhaminë e Madhe pas namazit të drekës u organizua manifestimi me rastin e muajit të lindjes së pejgamberit Muhamed a.s. apo siç njihet tek ne muaji i mevludit

Kryesia e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës i dërgon telegram ngushëllimi Ambasadës së Republikës së Francës në Prishtinë

Sot, më 07.01.2015, në Institutin e Hifzit „Medreseja e Madhe“ në Gjakovë, ka përfunduar hifzin–memorizimin e Kur’anit famëlartë, nxënësi Albion Naim Qerkini nga fshati Zaskok, Komuna e Ferizajt, pranë Hfz. Jashar ef.Ibrahimi dhe Hfz.
Safet ef.Hoxha.

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, në mbledhjen e rregullt të mbajtur më 23.12.2014, të Kryesuar nga kryetari i Kuvendit të BIK, Mr. Ajni Sinani, pas shqyrtimit miratoi Buxhetin e kryesisë së BIK për vitin 2015.

Kryeimami i Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Sabri Bajgora, më 18.12.2014 (e enjte), vizitoi Këshillin e BI në Kaçanik

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës në mbledhjen e mbajtur më 6 dhjetor 2014, në bazë të kompetencave të saja kushtetuese, pas shqyrtimit, miratoi buxhetet e këshillave vendore për vitin 2015, si dhe buxhetin e Medresesë dhe atë të FSI-së

Më 3 dhe 4 nëntor 2014, në Kajro, u mbajt Konferenca Ndërkombëtare me temë "Konfrontimi i ekstremizmit dhe terrorizmit"

Të hënën, më 24. nëntor, në ora 18:00, në Amfiteatrin e Fakultetit të Studimeve Islame në Prishtinë, është promovuar ribotimi i vëllimit të parë të Revistës “Zani i Naltë”, e cila u vlerësua lartë nga udhëheqësit mysliman të Shqipërisë Kosovës dhe Maqedonisë. Madje, sipas tyre, themeluesit e kësaj reviste qenë aktiv dhe patën rol të madh në shpalljen e pavarësisë së Shqipërisë.

Me ftesë të zëvendëskryeministrit të Kuvajtit, Muhamed Haled al-Sabah, Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava i shoqeruar nga kryetari i Kuvendit të BIK, Mr. Ajni Sinani dhe ndihmës shef kabineti, Mr. Besim Mehmeti po qëndron per në vizitë pune në Kuvajt.

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!