Aktualitete

“Muhamedit a.s., gjurmët e të cilit nuk i mbuloi historia”

Departamenti i Gruas i BIK-ut dje më 29.11.2017. në sallën e kuqe të Pallatit të rinisë në Prishtinë organizoi program kulturo-fetar kushtuar lindjes së Muhamedit a.s.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava vizitoi Shkodrën dhe Pukën

Të premten, më 10.11.2017, Myftiu i Kosovës Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga bashkëpunëtorët, qëndroi në Shkodër, ku u prit nga kryetari i KMSH-s Skënder Bruçaj me bashkëpunëtorë.

Lexo me teper

Ligjëratë me temën: “Apekte nga ekonomia dhe bankimi Islam”

Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit në bashkëpunim me Departamentin e të Rinjve të Bashkësisë Islame të Kosovës, organizoi ligjeratë me temën: “Aspekte nga ekonomia dhe bankimi islam”, me ligjërues: Dr. Islam Hasani.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava viziton Dijanetin e Turqisë

Më 31.10.2017 Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef.Tërnava realizoi vizitën e tij zyrtare në selinë e Dijanetit Turk në Ankara dhe u prit me nderime të larta nga kryetari i sapozgjedhur prof.dr. Ali Erbash-i.

Lexo me teper

Mbahet mbledhja e redaksisë së revistës “Dituria islame”

U mbajt mbledhja e rregullt e redaksisë së revistës “Dituria islame”. Në këtë mbledhje u analizuan tre numrat e fundit të revistës dhe u diskutua për ta

Lexo me teper

Përfaqësuesi i IOM International Zyra në Kosovë në vizitë pune tek Myftiu Tërnava

IOM Zyra në Kosovë ka filluar me pilot projektin ‘Dialogu në Komunitet’ që synon të mbështesë iniciativat rinore, që në këtë rast synon të përfshijë edhe medresetë

Lexo me teper

“Kanceri i gjirit, sfidat dhe parandalimi”

Me rastin e muajit kundër sëmundjes së kancerit të gjirit, më 12 tetor, Departamenti i Gruas i BIK-ut organizoi ligjëratë me temën: “Kanceri i gjirit, sfidat dhe parandalimi”.

Lexo me teper

Promovohet libri i ribotuar “Mulla Idris Gjilani dhe mbrojtja Kombëtare e Kosovës Lindore 1942 1951”

Organizuar nga Këshilli i Bashkësisë Islame I Gjilanit, në shtëpinë e kulturës së qytetit në Gjilan, u mbajt promovimi i librit të ribotuar të dr. Muhamet Pirrakut “Mulla Idris Gjilani dhe mbrojtja Kombëtare e Kosovës Lindore (1942 1951)”

Në këtë eveniment mori pjesë edhe Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava më bashkëpunëtorë .
Fjalë rasti mbajtën Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava dhe kryetari i KBI-së në Gjilan Naim ef. Aliu.
“Ne, Këshilli i Bashkësisë Islame i Gjilanit duke parë nevojën e lexuesve dhe të të interesuarve që të kenë në dorë këtë libër, vendosëm ta ribotojmë këtë libër të dokumentuar me fakte për jetën, veprën dhe sakrificën e kolosit, Mulla Idris Gjilanit”,-tha kryetari Aliu.
Ndërsa Myftiu Tërnava veçoi se studimet dhe promovimet e tilla janë shumë të rëndësishme e sidomos kur kemi te bëjmë me figurat e shquara të kombit që bënë shumë për vendin dhe për popullin tonë, duke ua vënë në pah vlerat, virtytet e sakrificat e tyre sublime në shërbim të kauzës sonë fetare e kombëtare.
Myftiu Tërnava nënvizoi se me idealet e sakrificën qe ka rrënjët thellë në besimin në Zotin një, Mulla Idrizi organizoi, mbrojti dhe luftoi për tërësinë e tokave shqiptare, ideal ky i kolosëve dhe personaliteteve më të ndritura të popullit tonë, që u paraqitën dhe lindën si feniks nëpër periudha dhe etapa të ndryshme të historisë sonë të lavdishme kombëtare. Populli shqiptar në krye me Mulla Idrizin Gjilanin, me rezistencën e tij heroike në kodrën e Kikës, dëshmoi dhe i tregoi botës mbarë se Ne nuk jemi popull që rrimë duarkryq kur na sulmohet atdheu ynë e as që pranojmë ideologji, sisteme e regjime të huaja që nuk njohin Zot e fe. Shembullin e Mulla Idrizit e ndoqën edhe shumë imamë e hoxhallarë edhe në luftën e fundit në Kosovë, rreth 40 imamë ranë dëshmorë në mbrojtje të atdheut, të motivuar nga atdhedashuria dhe nga inspirimi e motivimi Kuranor e profetik./bislame/

Lexo me teper

Departamenti i Gruas i BIK-ut shpall konkurs

Departamenti i Gruas shpall konkurs për ese me temën: “Muhamedi a.s. shëmbëlltyrë e njerëzimit”

Lexo me teper

Myftiu Tërnava priti në takim një delegacion nga Hungaria

Myftiu i Republikës së Kosovës, Naim ef. Tërnava, priti në takim profesorin universitar, prof. dr. Zoltan Szombathy, profesor në Departamentin e Studimeve Arabe në Universitetin “Otvesh Lorand” të Hungarisë, i cili shoqërohej nga ambasadori i Hungarisë në Pristine, shkëlqesia e tij z. László Markusz.

Lexo me teper