Aktualitete

Edhe një hafiz nga Instituti Hifzit "Medreseja e Madhe" në Gjakovë.

Sot, më 07.01.2015, në Institutin e Hifzit „Medreseja e Madhe“ në Gjakovë, ka përfunduar hifzin–memorizimin e Kur’anit famëlartë, nxënësi Albion Naim Qerkini nga fshati Zaskok, Komuna e Ferizajt, pranë Hfz. Jashar ef.Ibrahimi dhe Hfz.
Safet ef.Hoxha.

Lexo me teper

Kuvendi i Bashkësisë Islame miratoi buxhetin e Kryesisë për vitin 2015

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, në mbledhjen e rregullt të mbajtur më 23.12.2014, të Kryesuar nga kryetari i Kuvendit të BIK, Mr. Ajni Sinani, pas shqyrtimit miratoi Buxhetin e kryesisë së BIK për vitin 2015.

Lexo me teper

Bajgora: "Qëndroni në vendin tuaj, çmojeni dhe vlerësojeni atë"!

Kryeimami i Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Sabri Bajgora, më 18.12.2014 (e enjte), vizitoi Këshillin e BI në Kaçanik

Lexo me teper

Myftiu Tërnava viziton Emiratet e Bashkuara Arabe

Me ftesë të fondacionit “Dubai për Bamirësi”, Myftiu Tërnava qëndroi për vizit disaditëshe në Dubai.

Lexo me teper

Kryesia e BIK miratoi projektbuxhetin për vitin 2015

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës në mbledhjen e mbajtur më 6 dhjetor 2014, në bazë të kompetencave të saja kushtetuese, pas shqyrtimit, miratoi buxhetet e këshillave vendore për vitin 2015, si dhe buxhetin e Medresesë dhe atë të FSI-së

Lexo me teper

Në Kajro u mbajt Konferencë për ekstremizmin e terrorizmin

Më 3 dhe 4 nëntor 2014, në Kajro, u mbajt Konferenca Ndërkombëtare me temë "Konfrontimi i ekstremizmit dhe terrorizmit"

Lexo me teper

Promovohet ribotimi i vëllimit të parë të Revistës “Zani i Naltë”

Të hënën, më 24. nëntor, në ora 18:00, në Amfiteatrin e Fakultetit të Studimeve Islame në Prishtinë, është promovuar ribotimi i vëllimit të parë të Revistës “Zani i Naltë”, e cila u vlerësua lartë nga udhëheqësit mysliman të Shqipërisë Kosovës dhe Maqedonisë. Madje, sipas tyre, themeluesit e kësaj reviste qenë aktiv dhe patën rol të madh në shpalljen e pavarësisë së Shqipërisë.

Lexo me teper

Myftiu i Tërnava po qëndron për vizitë në Kuvajt

Me ftesë të zëvendëskryeministrit të Kuvajtit, Muhamed Haled al-Sabah, Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava i shoqeruar nga kryetari i Kuvendit të BIK, Mr. Ajni Sinani dhe ndihmës shef kabineti, Mr. Besim Mehmeti po qëndron per në vizitë pune në Kuvajt.

Lexo me teper

Deklarata përfundimtare nga Forumi Katoliko-Mysliman

Forumi Katoliko-Mysliman në Vatikan dënoi dhunën e terronin në emër të fesë

Lexo me teper

Myftiu Tërnava u prit sot nga Papa Farncesku

Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava i cili po merr pjesë në Forumin e tretë të dialogut ndërfetar Katoliko -Mysliman, që po mbahet në Vatikan, sot paradite së bashku me pjesëmarrësit e Forumit, është pritur në audiencë nga Papa Francesku

Lexo me teper