Aktualitete

Dialogu ndërfetar dhe pajtimi mes rinisë në Kosovë

U mbajt takimi i Dytë Organizuar nga OSCE për promovimin e dialogut ndër fetar dhe pajtimit mes rinisë në Kosovë

Lexo me teper

Digjitalizohen dorëshkrimet orientale në bibliotekën e BI të Kosovës

Në Prishtinë filloi implementimi i marrëveshjes mes Bashkësisë Islame të Kosovës dhe Qendrës Kulturore "Yunus Emre" për realizimin e digjitalizimit e dorëshkrimeve orientale me grafi arabe që ruhen në Bibliotekën e Bashkësisë Islame të Kosovës

Lexo me teper

Mitrovica me xhaminë më madhështore në vend

Të premten, para namazit të xhumasë në Mitrovicë, me manifestim solemn u bë përurimi i xhamisë madhështore “Bajram Pasha-Isa Beg”, e ndërtuar vetëm për 16 muaj në themelet e Xhamisë “Isa Beg” apo si ka qenë e njohur “Xhamia e Zallit”

Lexo me teper

Një delegacion nga komuna e Osman Gazit viztoi BI të Kosovës

Kryetari i komunës së Osman Gazit nga Turqia, z. Mustafa Dundar i shoqëruar nga Kajmekami, asambleist dhe akademik vizitën e tyre në Kosovë e nisen me qëndrimin e tyre në selinë e BIK

Lexo me teper

Myftiu Tërnava vizitoi Drejtorinë e Përgjithshme të Vakëfeve të Turqisë

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava i shoqëruar nga këshilltari i Kryesisë, Vedat Sahiti më 9 dhe 10 qershor qëndruan në vizitë dy ditore në Ankara me ftesë të Drejtorisë së Përgjithshme të Vakëfeve të Turqisë

Lexo me teper

Deklaratë e Myftiut me rastin e tragjedisë në termocentralin "Kosova A"

Me keqardhje e mora lajmin për tragjedinë në Termocentralin "Kosova A", ngushëlloj familjarët , të afërmit dhe shokët e viktimave që pësuan sot në vendin e punës

Lexo me teper

Kryesia e BIK organizoi ligjëratë për imam

Dje në sallën e Fakultetit të Studimeve Islame (FSI) u mbajt një ligjëratë nga prof.dr. Xhasir Al Aude, njëherit anëtarë i Unionit Botërorë të Dijetarëve musliman

Lexo me teper

Myftiu me kursistët e trajnimit "Ne Besojmë në Unitet së Bashku!"

Të premten, Myftiu i Kosovës Mr. Naim Tërnava ka pritur në selinë e Kryesisë së BIK një grup të rinjsh nga 9 vende të BE që po ndjekin në Prishtinë trajnimin "Ne Besojmë në Unitet së Bashku!", të organizuar nga organizata joqeveritare "Ligo Lex legis".

Lexo me teper

Myftiu Tërnava priti delegacionin e Asamblesë Konsultative të A.Saudite

Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava, të mërkurën priti në takim një delegacion të Asamblesë Konsultative të Arabisë Saudite, i përfaqësuar nga Komisioni Parlamentar i Miqësisë, Arabi Saudite-Kosovë, kryesuar nga Abdullah Hamoud Al Harbi.

Lexo me teper

Kosovën e vizitoi një delegacion nga Dubai

Me ftesë të Kryesisë së BIK, për vizitë pune në Kosovë qëndroi një delegacion nga EBI

Lexo me teper