Aktualitete

Deklaratë për opinion

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës dënon shkrimin e grafiteve në pronën e Manastirit të Deçanit si një akt të papranueshëm, të dënueshëm dhe kundër mësimeve e traditës fetare.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava mori pjesë në takimin tashmë tradicional në Mekë

Myftiu Tërnava mori pjesë në takimin tashmë tradicional në Mekë që organizon kryetari i DIJANET-it, Dr. Mehmet Gyrmez

Lexo me teper

Aprovohet projekti për konservimin e Mejtepit të Haxhi Ymerit

Ministria e Kulturës Rinis dhe Sporteve të Republikës së Kosovës, ka aprovuar projekt konservimin e Mejtepit të Haxhi Ymerit në Gjakovë, që gjendet në Rr.F.Binishi nr.23, në lagjen Haxhi Ymer.

Lexo me teper

Deklaratë për opinion nga Kryesia e BI të Kosovës

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës në mbledhjen e mbajtur sot më datë 18.09.2014, shqyrtoi gjendjen e krijuar pas arrestimeve të djeshme.

Lexo me teper

Takim me kryetarët dhe arkëtarët e Këshillave vendor të BIK

Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava, i shoqëruar nga bashkëpunëtorët ka takuar dje kryetarët dhe arkëtarët e Këshillave vendor të BIK me të cilët ka biseduar për zhvillimet e fundin në BIK

Lexo me teper

Deklaratë për opinion nga Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës

Akti i djeshëm i djegies së "flamurit" nga një grup i të rinjve në të cilin është edhe dëshmia islame - shehadeti, është veprim i papranuar dhe në kundërshtim me traditën tonë të tolerancës e mirëkuptimit

Lexo me teper

Dialogu ndërfetar dhe pajtimi mes rinisë në Kosovë

U mbajt takimi i Dytë Organizuar nga OSCE për promovimin e dialogut ndër fetar dhe pajtimit mes rinisë në Kosovë

Lexo me teper

Digjitalizohen dorëshkrimet orientale në bibliotekën e BI të Kosovës

Në Prishtinë filloi implementimi i marrëveshjes mes Bashkësisë Islame të Kosovës dhe Qendrës Kulturore "Yunus Emre" për realizimin e digjitalizimit e dorëshkrimeve orientale me grafi arabe që ruhen në Bibliotekën e Bashkësisë Islame të Kosovës

Lexo me teper

Deklaratë për opinion nga BI e Kosovës .

Veprimet e ditëve të fundit të cilat po zhvillohen në Mitrovicën e Veriut me ç’rast po bëhen të ashtuquajtur “Parku i Paçes” e më pas edhe sheshi Car Llazarit, ne Bashkësia Islame jemi atakuar drejtpërsëdrejti në pronën tonë, në të cilin vend ka qenë xhamia e njohur me emrin "Xhamia e Ibrit" e ndërtuar më 1878.

Lexo me teper

Deklaratë për opinion nga BI e Kosovës .

Kryesia e BIK dënon aktin e përdhosjes së bustit të heroit tonë kombëtar Skënderbeu në Kaçanik

Lexo me teper