Aktualitete

Takim me imamët në prag të muajit të Ramazanit

Sot, në zyrat e Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, u mbajt mbledhja me imamët e komunës së Gjakovës, ku si temë ishte parapërgatitja për muajin e madhëruar të Ramazanit, bashkëbisedimi me imamët për aktivitet që do të zhvillohen gjatë këtij muaji dhe koordinimi i punëve shtesë.

Lexo me teper

Hapet solemnisht zyra për aktivitete të Departamentit të Gruas pranë KBI-së në Gjakovë

Sot, me datë 12 maj 2018, Këshilli i Bashkësisë Islame Gjakovë shënoi hapjen solemne të zyres dhe hapsirave për aktivitete të Departamentit të Gruas, në galerinë e katit të parë, në ndërtesen pranë Xhamisë së Re në Gjakovë

Lexo me teper

Marrëveshje mirëkuptimi mes BIK-ut dhe Ministrisë së Drejtësisë

Marrëveshje mirëkuptimi mes BIK-ut dhe Ministrisë së Drejtësisë: imamët e Kosovës do të ligjërojnë në burgje kundër radikalizmit

Lexo me teper

"Kundërshtimi dhe Parandalimi i Ekstremizmit të Dhunshëm"

Nën organizimin e Departamentit të Gruas të BIK dhe Qendrës Ndërkombëtare për Studime të Ekstremizmit të Dhunshëm (ICSVE), dje më 7 maj u mbajt trajnim rreth temës: "Kundërshtimi dhe Parandalimi i Ekstremizmit të Dhunshëm"

Lexo me teper

Mbahet turniri në futboll të vogël organizuar nga departamenti i të rinjve

Të shtunën, më 05.05.2018, Departamenti i të Rinjve i BIK-ut për herë të pestë organizoi turnir në Fut -sall, me Këshillat e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës.

Lexo me teper

Sot në tërë xhamitë e Kosovës u mbajt hytbe e njëjtë

Me rekomandim të Kryetarit të Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiut Naim Tërnava, sot në të gjitha xhamitë e Kosovës, imamët ligjëruan në hytbe për temën “VETËVRASJA DHE FAJDEJA SI DY DUKURI QË PO KËRCËNOJNË SHOQËRINË TONË”

Lexo me teper

Takimi me imamët e KBI të Gjakovës, Rahovecit dhe Malishevës

Dje, në ambientet e Medresesë së Madhe në Gjakovë u mbajt takimi me imamët e KBI të Gjakovës, Rahovecit dhe Malishevës, në vigjilje të muajit te bekuar të Ramazanit

Lexo me teper

Përurohet Instituti i Hivzit “Emin Pasha” në Prizren

Në mënyrë solemne dhe me tekbire u bë hapja e Institutit të Hivzit “Emin Pasha” në Prizren

Lexo me teper

Përfunduan garat e Kuranit në nivel të medreseve të Ballkanit

Përfunduan garat e Kuranit në nivel të medreseve të Ballkanit, të cilat u mbajtën nën patronazhin e kryetarit të Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Myftiut Naim Tërnava, dhe të organizuara nga Medreseja e Mesme “Alauddin”

Lexo me teper

Shoqata bamirëse “Bereqeti”, dega në Gjakovë ndërton shtëpi për dy familje (video)

Kryetari Bashkësisë Islame në Gjakovë, Ahmet ef. Hoxha bashkë me imamin Abdurrahman ef.Bejtullahu, koordinator i Shoqatës bamirëse “Bereqeti”, dega në Gjakovë, vizituan dy familje që jetojnë në kushte shumë të rënda.

Ata vizituan familjet Hasani e Krelani, dhe për së afërmi panë gjendjen e mjerueshme në të cilën jetojnë këto familje.

Familja pesë anëtarëshe Hasani jeton në një shtëpi në kodrën e Çabratit në Gjakovë e cila nuk plotëson as kushtet elementare për jetesë. Shtëpia është në rrënim e sipër, çatia është plotësisht e shkatërruar, dera është e improvizuar, ndërsa dritare nuk ka fare.

“Në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame Gjakovë vepron dega “Bereqeti”, e cila në vazhdimësi ka ndihmuar këtë familje, por kësaj radhe jemi duke menduar që t’i ofrojmë një ndihmë tjetër, ndërtimin e shtëpisë sepse kushtet në të cilat jeton kjo familje pesë anëtarëshe janë kushte jashtëzakonisht jo të mira”, tha kryetari i KBIGJ-së.

Ky lajm i gëzoi pamasë anëtarët e kësaj familje, e cila sipas kryefamiljarit jeton këtu prej shumë vitesh. Ai tha se familja e tij kanë kaluar vetëm ditë të zymta nën rrënojat e kësaj shtëpie të vjetruar.

Shoqata bamirëse “Bereqeti”, dega në Gjakovë do t’i del në ndihmë edhe familjes tre anëtarëshe Krelani, e cila jeton në një shtëpi të shkatërruar dhe në kushte jashtëzakonisht të rënda. Edhe kësaj familje Shoqata Bamirëse “Bereqeti” dega në Gjakovë pritet t’ia ndërtoj një shtëpi të re.

Ndërtimi i të dy shtëpive pritet të filloj së shpejti. Sipas donatorëve finalizimi i të gjitha punimeve dhe dorëzimi i çelësave familjarëve do të bëhet brenda disa muajve, konkretisht në festën e Fiter Bajramit.

Ata apelojnë edhe tek njerëzit e vullnetit të mirë që të kontribuojnë sado pak dhe t’u dalin në ndihmë familjeve skamnore.

Vlen të theksohet se të dyja vizitat janë përcjellë nga TV “SyriVision”.

Lexo me teper