Aktualitete

Shoqata bamirëse “Bereqeti”, dega në Gjakovë ndërton shtëpi për dy familje (video)

Kryetari Bashkësisë Islame në Gjakovë, Ahmet ef. Hoxha bashkë me imamin Abdurrahman ef.Bejtullahu, koordinator i Shoqatës bamirëse “Bereqeti”, dega në Gjakovë, vizituan dy familje që jetojnë në kushte shumë të rënda.

Ata vizituan familjet Hasani e Krelani, dhe për së afërmi panë gjendjen e mjerueshme në të cilën jetojnë këto familje.

Familja pesë anëtarëshe Hasani jeton në një shtëpi në kodrën e Çabratit në Gjakovë e cila nuk plotëson as kushtet elementare për jetesë. Shtëpia është në rrënim e sipër, çatia është plotësisht e shkatërruar, dera është e improvizuar, ndërsa dritare nuk ka fare.

“Në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame Gjakovë vepron dega “Bereqeti”, e cila në vazhdimësi ka ndihmuar këtë familje, por kësaj radhe jemi duke menduar që t’i ofrojmë një ndihmë tjetër, ndërtimin e shtëpisë sepse kushtet në të cilat jeton kjo familje pesë anëtarëshe janë kushte jashtëzakonisht jo të mira”, tha kryetari i KBIGJ-së.

Ky lajm i gëzoi pamasë anëtarët e kësaj familje, e cila sipas kryefamiljarit jeton këtu prej shumë vitesh. Ai tha se familja e tij kanë kaluar vetëm ditë të zymta nën rrënojat e kësaj shtëpie të vjetruar.

Shoqata bamirëse “Bereqeti”, dega në Gjakovë do t’i del në ndihmë edhe familjes tre anëtarëshe Krelani, e cila jeton në një shtëpi të shkatërruar dhe në kushte jashtëzakonisht të rënda. Edhe kësaj familje Shoqata Bamirëse “Bereqeti” dega në Gjakovë pritet t’ia ndërtoj një shtëpi të re.

Ndërtimi i të dy shtëpive pritet të filloj së shpejti. Sipas donatorëve finalizimi i të gjitha punimeve dhe dorëzimi i çelësave familjarëve do të bëhet brenda disa muajve, konkretisht në festën e Fiter Bajramit.

Ata apelojnë edhe tek njerëzit e vullnetit të mirë që të kontribuojnë sado pak dhe t’u dalin në ndihmë familjeve skamnore.

Vlen të theksohet se të dyja vizitat janë përcjellë nga TV “SyriVision”.

Lexo me teper

Promovohet libri “T’i kthehemi Krijuesit”

Këshilli Bashkësisë Islame në Rahovec, këtë të shtunë (14 prill 2018), në shtëpinë e kulturës “Mensur Zyberaj” organizoi promovimin e librit “T’i kthehemi Krijuesit”.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava mbajti mbledhje me kryetarët e këshillave të BI-së

Kryetari Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, mbajti mbledhje me kryetarët e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës

Lexo me teper

Kryhet umreja e tretë nën organizimin e BIK-ut

Grupi i tretë i umrexhive tanë, të cilët, nën organizimin e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, ishin nisur për në vendet e shenjta, Mekë dhe Medinë; më datë 09.04.2018, janë kthyer në Kosovë të gjithë shëndosh e mirë.

Lexo me teper

Kryeimami Bajgora mbajti mbledhjen e rregullt me kryeimamët e këshillave

Kryeimami i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Sabri ef. Bajgora në mbledhjen e rregullt të datës 29 mars 2018, takoi , kryeimamët e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava mori pjesë në shënimin e 95-vjetorit të KMSH-së

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava me bashkëpunëtorë, mori pjesë në shënimin e 95-vjetorit të themelimit të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, që u mbajt në Tiranë

Lexo me teper

Myftiu Tërnava vizitoi fabrikën e përpunimit të mishit “MEKKA”

Kryetari i Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, së bashku me bashkëpunëtorët e tij, qëndruan në Dragash dhe vizituan fabrikën “Meka halal food” për përpunimin e mishrave, ku u pritën nga pronari i saj Burim Piraj dhe panë nga afër kushtet në të cilat bëhet puna në këtë fabrikë.
Me këtë rast, Myftiu Tërnava tha se Bashkësia Islame e Kosovës përkrah të gjithë ata biznesmenë që sigurojnë mirëqenie për familje të shumta.
“Vërtet unë u ndjeva i kënaqur me kushtet, punën, pastërtinë dhe seriozitetin me të cilin punohet në këtë fabrikë, i dëshiroj punë të mbarë, e lus Zotin që t’u japë shëndet pronarit e punëtorëve dhe të zgjerohet edhe më shumë dhe të ketë eksport nga kjo fabrikë për në vende të ndryshme të Evropës dhe botës dhe të rritet numri i punëtorëve edhe më shumë, vërtet përbën një shembull të mirë se si mund të ndërtohet dhe sigurohet edhe më shteti ynë e të shkohet përpara për një mirëqenie të përgjithshme të qytetarëve të Kosovës”,- tha Myftiu Tërnava.
Nga ana e tij, pronari i fabrikës “Meka”, Burim Piraj, falënderoi Myftiun Tërnava për vizitën dhe tha:
“Ndihem i nderuar me vizitën e tij që i bëri fabrikës, është vizitë e veçantë, i pa nga afër problemet dhe sukseset e kompanisë sonë dhe gjithashtu nga afër ndoqi procesin e prodhimit dhe ne e njoftuam për planet tona për të ardhmen”.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava: Të pagjeturit, sfidë për Kosovën

Organizuar nga Bashkësia Islame e Republikës së Kosovës, në bashkëpunim me Komitetin Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq (KNKK) me seli në Gjenevë të Zvicrës; u mbajt një takim me kryetarët e këshillave të BIRK-ut që të kërkohet roli i autoritetit fetar për të ndihmuar të pagjeturit dhe të prekurit e luftës në Kosovë dhe për t’u lehtësuar dhimbjet dhe ankthin familjeve të cilave u mungojnë anëtarët e tyre qe 20 vjet.

Lexo me teper

Në Medresenë Alauddin mbahen garat e Kuranit edhe me paralelen e djemve

Në ambientet e Medresesë në Prishtinë u mbajtën garat e Kuranit edhe me paralelen e djemve, të klasave të njëmbëdhjeta dhe të dymbëdhjeta.

Lexo me teper

Mbahen garat e Kuranit me paralelen e vajzave të Medresesë Alauddin

Në ambientet e Medresesë në Prishtinë u mbajten garat e Kuranit, me paralelen e vajzave, të klasëve të njëmbëdhjeta dhe dymbëdhjeta.

Lexo me teper