Shkrime Autoriale

A është blasfemia art ?

Kur dikush të ndal në rrugë dhe të shan prindërit i tilli as nuk mund të konsiderohet i kulturuar as artist e as i qytetëruar

Lexo me teper

Nga mosqenia drejt pёrjetёsisë

Ardhja nga mosqenia ёshtё e kushtёzuar nga mosqenia e mosqenies gjegjёsisht nga pёrjetёsia dhe pёrjetёsia nuk mund tё pёrjetohet pa njё qenie tё pёrjetshme qё pёrjetёsisё i jep kuptim.

Lexo me teper

Në përkujtim të ditëlindjes së Pejgamberit (a.s.)

Muhammedi (a. s.) krenaria e gjithësisë

Tokën e kishte shndritur drita e Zotit me ardhjen e njeriut të parë Ademit dhe gruas së tij Havvas, me detyrën që të jenë bartësit e porosisë dhe ligjit të Tij të lartësuar. Ajo dritë u përcoll larg e më larg, nëpër shekuj dhe epoka. Nganjëherë ajo dritë pakësohej, herë -herë binte nën hije e nganjëherë ndriçonte fuqishëm.

Lexo me teper

Urdhëresa e famshme e Ebu Bekrit në Luftë, "Parim" në të drejtën ndërkombëtar

Në të drejtën humanitare, ka pakë të dhëna qe i japin kuptim këtij sistemi juridik, që i përket ekskluzivisht Konflikteve të armatosura të karakterit ndërkombëtar ose jondërkombëtare.

Lexo me teper

Mbulesa islame

Nëse i referohemi historisë, femrën do të gjejmë të mbuluar në kultura dhe civilizime të ndryshme. Kjo ngase modestia ka qenë normë në botë deri vonë, por kohëve të fundit gjendja ka ndryshuar.

Lexo me teper

Psikologjia e Islamit sipas patrikut të ri serb

Patriarku i posa zgjedhur serb, Irinej, në një intervistë dhënë të përditshmes, Blic të Beogradit (27.01.2010), në pyetjen e një gazetari, se cili do të ishte mesazhi i juaj për serbët e Kosovës, u përgjigj:

Lexo me teper

Shqiptar apo Kosovar?

Qysh prej shekullit të 19 në Evropë veprojnë dy konceptime të ndryshme të kombit që kanë për baballarë Rusonë dhe Herderin.

Lexo me teper

Parimet e moralit

Parimi paraqet një përfundim të përgjithshëm i cili del nga njohja e një gjëje dhe që vihet në themel të një teorie, shkence apo të një botëkuptimi.

Lexo me teper

Ku janë tretur nxënësit e ulemasë së sotshme?

Ulemaja e gjallë është zëvendësuar me libra islamë të pajetë. Sikundër që librat islamë paraqesin shkronja të vdekura mbi letër, ashtu edhe besimi ynë është bërë petk i pajetë mbi trupin tonë. Të pajetë janë bërë edhe mësuesi / alimi edhe nxënësi / talibi.

Lexo me teper

A është feja e shqiptarit, shqiptaria?!

Një psikopat i dukej vetja sikur është zoti. Vizitohet nga një psikiatër. Psikiatri: Me që është hera e parë që po takohemi, më thuaj gjithçka nga e para ? Psikopati: Në fillim e krijova qiellin dhe tokën ... .(1)

Lexo me teper