Artikuj

Xhamia Shqiptare e Regensdorfit të Zvicrës shënoi 20-vjetorin e themelimit të Bashkësisë Islame

Drejtori për Diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ekrem ef. Simnica, qëndroi në Zvicër, ku Xhamia Shqiptare e Regensdorfit të Zvicrës shënoi 20- vjetorin e themelimit të Bashkësisë Islame. Në këtë shënim përvjetori, përveç drejtorit Simnica, merrnin pjesë edhe kreu më i lartë i BFI-së, Reisi Sulejman ef. Rexhepi me bashkëpunëtorë.

Lexo me teper

Fjala e myftiut të Kosovës, Naim ef.Tërnava në 95-vjetorin e themelimit të KMSH-së

I nderuari kryetari i KMSH-së, H. Skender Bruçaj
I nderuari President i Shqipërisë, Z. Ilir Meta
Të nderuar të pranishëm, zonja dhe zotërinj

Lexo me teper

Fjalimi i Myftiut Tërnava në takimin e Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq dhe Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës

I nderuari z. Agim Gashi, shef i Zyrës së Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq në Kosovë, i nderuari z. Prenk Gjetaj, kryesues i komisionit qeveritar për persona te zhdukur, i nderuari z. Ibrahim Makolli, kryesues i delegacionit të bisedimeve për personat e zhdukur, të nderuar kryetarë të këshillave të Bashkësisë Islame, të nderuar të pranishëm!

Lexo me teper

Haxhi Muhammed Dollie – Njeriu që ndërtoi Xhaminë e Parë të Londrës!

Gjatë leximit të biografisë së Abdullah Quilliam u befasova kur hasa në përmendjen e një xhamie të njohur si Xhamia e Parkut të Regentit e cila u hap në vitin 1895. Ku mund të ketë qenë kjo? Kush e hapi atë dhe çfarë ndodhi me themeluesin? Cilat ishin aktivitetet e xhamisë?

Lexo me teper

“Drita Islame” – një shkëndijë e dritës së fesë islame në Shqipërinë paskomuniste

“Duan të shuajnë me gojën e tyre Dritën e Allahut, por Allahu e plotëson Dritën e Tij edhe pse e urrejnë mohuesit.” (Saff, 8)

Lexo me teper

Xhamia El-Hidaje në St.Gallen shënoi 26 vjetorin e themelimit të saj

Nga dita e premte e deri në të dielën, 23-25.02.2018, Bashkësia Islame „El-Hidaje“ në hapësirat e veta shënoi Përvjetorin e xhamisë, respektivisht 26 vjetorin e themelimit të saj.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava u flet nxënësve të Medresesë "Alauddin" me rastin e 10 vjetorit të Pavarësisë

Me rastin e përvjetorit të 10 të pavarësisë së Kosovës, sot pas drekës, Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef Ternava bashkëbisedoj me nxënësit e Medresesë Alauddin në Prishtinë.

Lexo me teper

Kozmonauti nga Malajzia: Allahu më nderoi që i pari të agjëroj dhe të falë namaz në Kozmos

Kiblën e kam gjetur shumë thjeshtë, JAM DREJTUAR KAH TOKA DHE AJO KA QENË KIBLEJA IME”

Lexo me teper

Literatura islame në gjuhën shqipe - rezultat i vizionit të prijësve dhe ulemasë tonë

(Fjala e myftiut të Kosovës Naim ef. Tërnava në hapej të Tryezës shkencore “60-vjet të Literaturës islame në gjuhën shqipe në Kosovë" (1957-2017)

Lexo me teper

Ilir Hoxholli: Bamirësia është shkollë edukimi

“Për të bërë bamirësi, ka nevojë për dashuri”. Me këto fjalë e nis rrëfimin e tij Ilir Hoxholli, drejtuesi i nismës humanitare “Dhuro Dashuri” për bashkëpunëtorin e revistës “Drita islame”, gazetarin Qani Sulku, ku gjatë intervistës, ai tregon për prioritetet e tij në punën vullnetare dhe humanitare, për kënaqësitë që i fal dhe që i dhuron kjo eksperiencë, për motivacionet dhe synimet që e shtyjnë për të ndihmuar të vobektët dhe nevojtarët. Ai flet, gjithashtu, edhe për nivelin e varfërisë në vendin tonë dhe rastet ekstreme, ku për disa prej tyre është bërë shkak për shpëtimin e jetës.

Lexo me teper