Artikuj

Hoxha nga Prizreni, njeri që u del në krahë familjeve nevojtare

Ka hyrë në vitin e 14-të si imam i fshatit Poslishtë të Prizrenit. Është tejet i kënaqur me jetën fetare që zhvillohet aty, veçanërisht me interesimin e rinisë që të ndjek parimet fetare pasi thotë se kështu po ruhet nga veprimet e pahijshme.

Lexo me teper

Urimi i myftiut të Kosovës, Mr. Naim ef. Tërnava, për festën e Kurban-Bajramit

Me emrin e Allahut. Mëshiruesit, Mëshirëplotit!

Lexo me teper

Telegram ngushëllimi i Myftiut Tërnava me rastin e vdekjes së veprimtarit të çështjes kombëtare Adem Demaçi

Me dhembje morëm lajmin e hidhur për vdekjen e veprimtarit të çështjes kombëtare, bacës Adem Demaçi. Sot, ne mbetëm pa kryeveprimtarin e paepur të çështjes kombëtare, i cili qe frymëzim e inspirim për breza të tërë për të realizuar të drejtat tona si popull, për të jetuar me dinjitet e të barabartë me popujt e lirë.

Lexo me teper

Kryeimami i Klinës, Blerim Musliu: të shërbesh në qytetin shembull për tolerancën fetare

Është i lumtur që qyteti i tij Klina (komunë në pjesën qendrore të Kosovës), edhe pse një vend i vogël, ka arritur të prodhojë lajme pozitive sa i përket tolerancës fetare.
Fjala është për Blerim Musliun, kryeimamin 34 vjeçar që është një shembull i kultivimit të tolerancës dhe mirëkuptimit.
Ai në një intervistë për tesheshi.com tregon si ja del të ju ndihmojë të gjithëve pa dallim, qofshin muslimanë apo katolikë, ndërsa tregon edhe për kohën e studimeve në Medinë, për gjendjen e jetës fetare në fshatrat e Klinës, e objekteve fetare – xhamive dhe tema tjera.

Lexo me teper

Urimi i myftiut të kosovës naim ef. Tërnava me rastin e festës së fitër – bajramit

Të nderuar besimtarë,
vëllezër dhe motra!

Lexo me teper

Aktivitetet e Kryesisë së BIRK-ut gjatë Ramazanit në diasporë

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës për muajin e Ramazanit të këtij viti ka angazhuar një ekip, i cili të vizitonte qendrat kryesore shqiptare islame nëpër Evropë. Ky ekip është takuar me bashkatdhetarët tanë, ka mbajtur ligjërata, tribuna, derse e hytbe dhe ka drejtuar namazin e xhumasë dhe atë të teravive. Ekipi pati rast të njihet me rrjedhat dhe funksionimin e qendrave shqiptare islame, si dhe me mënyrat e organizimit të mërgimtarëve në mërgatë.

Lexo me teper

Tradita që i rezistoi dekadave. Ja qyteti që shtron 30 ditë iftare për personat në nevojë

Prizreni vazhdon të jetë qytet i veçantë në përjetimin e ditëve dhe netëve të Ramazanit. Aktivitetet kulturore dhe fetare nuk mungojnë për asnjë ditë dhe asnjë natë.

Lexo me teper

Urimi i Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava, me rastin e ardhjes së muajit të ramazanit

Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

Lexo me teper

Xhamia Shqiptare e Regensdorfit të Zvicrës shënoi 20-vjetorin e themelimit të Bashkësisë Islame

Drejtori për Diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ekrem ef. Simnica, qëndroi në Zvicër, ku Xhamia Shqiptare e Regensdorfit të Zvicrës shënoi 20- vjetorin e themelimit të Bashkësisë Islame. Në këtë shënim përvjetori, përveç drejtorit Simnica, merrnin pjesë edhe kreu më i lartë i BFI-së, Reisi Sulejman ef. Rexhepi me bashkëpunëtorë.

Lexo me teper

Fjala e myftiut të Kosovës, Naim ef.Tërnava në 95-vjetorin e themelimit të KMSH-së

I nderuari kryetari i KMSH-së, H. Skender Bruçaj
I nderuari President i Shqipërisë, Z. Ilir Meta
Të nderuar të pranishëm, zonja dhe zotërinj

Lexo me teper