Artikuj

Xhamia El-Hidaje në St.Gallen shënoi 26 vjetorin e themelimit të saj

Nga dita e premte e deri në të dielën, 23-25.02.2018, Bashkësia Islame „El-Hidaje“ në hapësirat e veta shënoi Përvjetorin e xhamisë, respektivisht 26 vjetorin e themelimit të saj.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava u flet nxënësve të Medresesë "Alauddin" me rastin e 10 vjetorit të Pavarësisë

Me rastin e përvjetorit të 10 të pavarësisë së Kosovës, sot pas drekës, Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef Ternava bashkëbisedoj me nxënësit e Medresesë Alauddin në Prishtinë.

Lexo me teper

Kozmonauti nga Malajzia: Allahu më nderoi që i pari të agjëroj dhe të falë namaz në Kozmos

Kiblën e kam gjetur shumë thjeshtë, JAM DREJTUAR KAH TOKA DHE AJO KA QENË KIBLEJA IME”

Lexo me teper

Literatura islame në gjuhën shqipe - rezultat i vizionit të prijësve dhe ulemasë tonë

(Fjala e myftiut të Kosovës Naim ef. Tërnava në hapej të Tryezës shkencore “60-vjet të Literaturës islame në gjuhën shqipe në Kosovë" (1957-2017)

Lexo me teper

Ilir Hoxholli: Bamirësia është shkollë edukimi

“Për të bërë bamirësi, ka nevojë për dashuri”. Me këto fjalë e nis rrëfimin e tij Ilir Hoxholli, drejtuesi i nismës humanitare “Dhuro Dashuri” për bashkëpunëtorin e revistës “Drita islame”, gazetarin Qani Sulku, ku gjatë intervistës, ai tregon për prioritetet e tij në punën vullnetare dhe humanitare, për kënaqësitë që i fal dhe që i dhuron kjo eksperiencë, për motivacionet dhe synimet që e shtyjnë për të ndihmuar të vobektët dhe nevojtarët. Ai flet, gjithashtu, edhe për nivelin e varfërisë në vendin tonë dhe rastet ekstreme, ku për disa prej tyre është bërë shkak për shpëtimin e jetës.

Lexo me teper

Tahir Kukaj, imami shqiptar që futi në xhami kryepolicin e Nju Jorkut: kur të do i huaji e të shpërfill i yti!

Tahir Kukaj është ndër imamët e njohur shqiptarë në Amerikë.

Ai drejton një qendër islame dhe pika më e fortë e tij është ndërtimi raporteve të hapura me shumë faktorë shoqërore vendas, pas lënë mënjanë dhe marrëdhëniet ndërfetare.

Së fundi, ai arriti të mbledhë në xhami pjestarë të të gjitha komuniteteve fetare, deri dhe krerë të policisë së Nju Jorkut.E ndërsa qendra që ai drejton është tejet atraktive dhe shembullore në plan dhe kombëtar, ajo shumë pak vizitohet, siç thotë ai, nga politikanë të Kosovës gjatë vizitave të tyre në SHBA…

Lexo me teper

Fjalimi i lirisë

Dëgjues të nderuar!
Vëllezër dhe motra!
Myslimanë, katolikë dhe ortodoksë!
Mbi të gjitha, vëllezër shqiptarë!

Lexo me teper

Nëntori i çlirimit të besimit dhe 27 vjetori i lirisë së besimit

Nëntorët, për shqiptarët dhe për kombin shqiptar, gjithmonë kanë rezultuar përcaktues në fatin dhe në rrjedhën e tyre. Nëntori i vitit 1912 solli pavarësinë dhe çlirimin e vendit, ndërsa një tjetër nëntor që do të mbahet mend në historinë e Shqipërisë, është ai i vitit 1990, ku me plot gojën mund ta quajmë “Nëntori i çlirimit të besimit”.

Lexo me teper

Mejtepet Institucione që u paraprinë hapjes së medreseve dhe shkollave të tjera të kohës

Fjala përshëndetëse e Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava në hapje të simpoziumit "Mejtepet e Myftinise Pukë dhe roli i tyre." Pukë 11 nëntor 2017.

Lexo me teper

Shkencëtarja shqiptare vlerësim nga presidenti italian

Në ditët e kërkimit shkencor Egesta Lopçi mori ftesë nominale nga presidenti italian. Ajo ishte ftuar në presidencën italiane si një ndër personalitetet e mjekësisë që i ka dedikuar jetën zbulimeve ndaj tumoreve.

Lexo me teper