Artikuj

Deklaratë e Myftiut të Kosovës, mr. Naim Tërnava pas vendimit të GjND-së, për legjitimitetin e shpalljes së Pavarësisë së Kosovës

Të dashur qytetarë të Kosovës!
Të respektuar udhëheqës të institucioneve të Kosovës!
Vëllezër e motra!

Lexo me teper

Henryk M. Broder, intelektual i famshëm gjermano-hebre, pranon fenë islame

Broder është intelektual i famshëm gjermano-hebre (61 vjeç). Prindërit e tij i mbijetuan "holokaustit" polak.

Lexo me teper

Aktivitet i xhamisë “EL-HIDAJE” St. Gallen – Zvicër

Pesë namazet ditore - leximi i kaptinës ‘Ja Sin’ çdo të enjte - namazi i xhumasë - namazi i teravive - namazi i Fitër dhe Kurban Bajramit –mësimbesimi islam - ligjërata e së dielës – ligjërata e së mërkurës - projekti i imamit; vizita nëpër familje – dërgimi falas i librave dhe i CD-ve për anëtarët e rinj – vizita e imamit dhe kryesisë në xhamitë e Zvicrës – anëtarësimi i xhamisë në DIGO – veprimtaria botuese – organizimi i tribunave dhe seminareve – ndihmat e xhamisë për vendlindjen...

Lexo me teper

A ishte Goethe (Gëte) mysliman?

Hüseyin Yücel

Lexo me teper

Të drejtat e njeriut në islam

Mr. Bekim Hasani

Lexo me teper

Perspektiva për një bankë islamike në Evropë

Kriza financiare globale ka lëkundur besimin në banka. Bankat islamike këtu shohin mundësinë duke kërkuar zgjerimin e biznesit të vet në vendet e Europës, ku qytetarët janë ende skeptikë.

Lexo me teper

Promovimi i punës shkencore… të Doc.prof.dr. hfz.Hajredin ef.Hoxha

Me 8 Korrik 2010, pas namazit të drekës, në Amfiteatrin e Medresesë “Alauddin” të Prizrenit, Bashkësia Islame e Kosovës, Këshilli i Bashkësisë Islame të Prizrenit organizuen e zhvilluen promovimin e punës shkencore,si edhe promovimin e librit Doktrinat e Tefsirit në Trojet Shqiptare, të Doc.prof.dr.hfz.Hajredin Hoxha.

Lexo me teper

Mësimbesimi Islam në Xhami El – Hidaje St. Gallen

Falënderimet më të mira dhe më të sinqerta i takojnë vetëm Allahut fuqiplotë, i Cili na udhëzoi në islam; begati kjo e ci¬la u mungon shumicës së njerëzve bashkëkohor. Paqja, për¬shëndetjet dhe urimet e bekuara qofshin mbi Muhamedin a.s. themeluesin e drejtësisë dhe harmonisë njerëzore.

Lexo me teper

Lumturia njerëzore i ka rrënjët në Islam

Njeriu duke qenë trup dhe shpirt ka zemër, mendje, ndjenja, logjikë dhe gjymtyrë. Ai është i lumtur e i shpëtuar nëse do të ketë një balancim të të gjithë këtyre përbërësve, balancim me parametra të drejtë e të qëndrueshëm.

Lexo me teper

Përmendore martires së shamisë në Gjermani

Ditë më parë në qytetin e Dresdenit në Gjermani u zbulua portreti përkujtimor i egjiptianes Merva Sherbini, e cila me një korrik të vitit të kaluar ishte ther me thikë deri në vdekje, nga ekstremisti gjerman, Aleks Finz me origjinë ruse.

Lexo me teper