Familly Kost Elite

Perspektiva për një bankë islamike në Evropë

Kriza financiare globale ka lëkundur besimin në banka. Bankat islamike këtu shohin mundësinë duke kërkuar zgjerimin e biznesit të vet në vendet e Europës, ku qytetarët janë ende skeptikë.

Lexo me teper

Promovimi i punës shkencore… të Doc.prof.dr. hfz.Hajredin ef.Hoxha

Me 8 Korrik 2010, pas namazit të drekës, në Amfiteatrin e Medresesë “Alauddin” të Prizrenit, Bashkësia Islame e Kosovës, Këshilli i Bashkësisë Islame të Prizrenit organizuen e zhvilluen promovimin e punës shkencore,si edhe promovimin e librit Doktrinat e Tefsirit në Trojet Shqiptare, të Doc.prof.dr.hfz.Hajredin Hoxha.

Lexo me teper

Mësimbesimi Islam në Xhami El – Hidaje St. Gallen

Falënderimet më të mira dhe më të sinqerta i takojnë vetëm Allahut fuqiplotë, i Cili na udhëzoi në islam; begati kjo e ci¬la u mungon shumicës së njerëzve bashkëkohor. Paqja, për¬shëndetjet dhe urimet e bekuara qofshin mbi Muhamedin a.s. themeluesin e drejtësisë dhe harmonisë njerëzore.

Lexo me teper

Lumturia njerëzore i ka rrënjët në Islam

Njeriu duke qenë trup dhe shpirt ka zemër, mendje, ndjenja, logjikë dhe gjymtyrë. Ai është i lumtur e i shpëtuar nëse do të ketë një balancim të të gjithë këtyre përbërësve, balancim me parametra të drejtë e të qëndrueshëm.

Lexo me teper

Përmendore martires së shamisë në Gjermani

Ditë më parë në qytetin e Dresdenit në Gjermani u zbulua portreti përkujtimor i egjiptianes Merva Sherbini, e cila me një korrik të vitit të kaluar ishte ther me thikë deri në vdekje, nga ekstremisti gjerman, Aleks Finz me origjinë ruse.

Lexo me teper

Kush është prof.dr. Beqir Ismaili

Prof.Dr. Beqir Ismaili ka përgatitur dhe publikuar në Egjipt dhe në Lindjen e Mesme një sërë librash, që e paraqesin problemin, tragjedinë, vuajtjet dhe nevojat e popullit shqiptar në Ballkan, që i trajtojnë këto probleme nga të gjitha anët dhe që i nxjerrin ato në dukje në arenën ndërkombëtare.

Lexo me teper

Loon (Chauncey Lamont Hawkins), nga grupi Bad Boys flet për konvertimin e tij në Islam

Loon (Chauncey Lamont Hawkins) nga grupi Bad Boys pranon Islamin. Një nga këngëtarët më të famshëm të repit në Amerikë dhe i njohur botërisht për këndimin rep dhe hip-hop ka shitur 7 milionë CD

Lexo me teper

Besimtari mysliman në mes së mirës dhe të keqes

Ing. Fisnik Kruja

Lexo me teper

Fotomontazhi që shokoi myslimanët në Serbi

Qemajl Morina

Lexo me teper

"Të konvertuarit s'mund t'i dërgosh atje nga kanë ardhur"

Te konvertuarit dominojnë debatin Islam në Zvicër. Një studiuese nga Berni merret me këtë fenomen.

Lexo me teper