Artikuj

Dashuria për Profetin është Kusht i Besimit

Nga Ahmed Shefat

Lexo me teper

Takim mes shoqërive islamike shqiptare australiane

Të shtunën me 6 shkurt 2010, Shoqëria Islamike Shqiptare Australiane (SISA) ishte nikoqire e një mbledhje me të gjitha Shoqatat Islamike Shqiptare të Viktorisë. Duke falënderuar Allahun e madhëruar, nga kjo mbledhje dolën shumë iniciativa (Nisma) të reja të cilat çdo Shoqatë Islamike Shqiptare shpreson ti realizoje në të ardhmen e afërt, si dhe disa qëllime afatgjate të cilat do ti sjellin benificione komunitetit të gjerë shqiptar musliman këtu në Viktori.

Lexo me teper

Mësimi fetar islam në shkollat e Kreuzlingenit

Që nga gushti i vitit 2010 në dy shkolla të Kreuzlingenit (Zvicër) fillon mësimi fetar edhe për fëmijët muslimanë të klasës së katërt fillore. Pas dy vitesh do të vijojnë nxënësit e klasës së 4 dhe të 5, kurse pas tri vitesh ata të klasës së 4, 5 dhe 6. Në krye të 3 viteve do të bëhet një vlerësim i arritjeve dhe do të vendoset për vazhdimin e mëtutjeshëm.

Lexo me teper

Italiania dëshmon Shehadetin në Qendrën Kulturore Shqiptare të Perxhines (Trento)

Sot, 12.02.2010, ditë e xhuma, festë javore e muslimanëve t ë mbarë botes, ku të gjithë të larë e të parfumosur rendin të gëzuar me dritë në sy drejt xhamisë. Është drita që na ka thënë Profeti ynë (s.a.v.s), kush e lexon suren kehf ditën e xhuma, atij do t'i qëndrojë një dritë mbi trupin e tij nga ajo xhuma deri në tjetrën...

Lexo me teper

Bota në pasqyrë - e pakufishme...!

Të gjithë njerëzit në këtë botë për nga natyra e duan atë, duan të jetojnë dhe nxitën që të mos lëshojnë pe për gjërat të kësaj bote. Gjithmonë këto nxitje bëhen prej djallit të mallkuar, por edhe oreksi i njeriut është i pangopur.

Lexo me teper

Sikur dielli!

Të rrezatosh sikur dielli me shkëlqimin e përhershëm, është njëjtë sikur të kërkosh prej mendjes të përballet me hënën. Në hap me kohën njeriu fshehët nën ombrellën e rrezeve të diellit dhe ngroh shpirtin e zemrën e tij. Shpirti e zemra e tij janë të lidhura, të betonizuara nga rrugët njëkahëshe të pikëpamjes demoniake.

Lexo me teper