Artikuj

Intervistë me Arlinda Zeka, nxënëse e suspenduar nga shkolla e mesme teknike ‘Pjetër Bogdani’ në Ferizaj.

Arlinda Zeka është një nga nxënëset me mbulesë që u suspendua dhe më pas u largua nga shkolla me vendim të drejtorit të shkollës bazuar në një Udhëzim Administrativ që MASHT e kishte rifreskuar këtyre javëve me një paragraf anti kushtetues dhe anti popull.

Lexo me teper

E ku, po shkojmë?!...

“Zoti nuk e ndërron gjendjen e një populli, përderisa ai popull
nuk e ndërron gjendjen e vet...” (Er-Rrad, 13).

Lexo me teper

Bankimi Islam ndihmon në amortizimin e krizës globale

Falë qasjes së tyre etike me risk të ulët bankat islame kanë ndihmuar në amortizimin e krizës financiare globale, duke mbërritur norma të larta fitimi në vitin 2009.

Lexo me teper

Në shenj të 1439 vjetorit të lindjes së Muhammedit a.s. - Personalitetet më të shquara në historinë njerëzore

Në atë epokë të para katërmbëdhjetë shekujsh, ishte një vend ku errësira ishte edhe më e madhe, edhe më e dendur sesa në vendet tjera. Në këtë vend nuk kishte shkolla, biblioteka nuk kishte arsimim fare. Individët e rrallë që dinin të shkruanin e lexonin nuk ishin të arsimuar sa duhet që të interesoheshin për shkencën, artin.

Lexo me teper

Dy familje hasjane shtrijnë dorën e pajtimit

Familja Shala i shtrinë dorën e pajtimit familjes Hoti nga Rogova e Hasit

Lexo me teper

Xhamia dhe roli i saj në shoqërinë islame

Gjatë historisë xhamia shërbeu si objekt fetarë, qendër shkencore, por edhe si vend për zgjidhjen e problemeve shoqërore që ne sot e quajmë parlament.

Lexo me teper

Kuvendi i tretë i U.A.M.I-t (Unioni i Shqiptarëve Muslimanë në Itali)

Për të tretin vit radhazi muslimanët shqiptarë të Italisë organizuan kuvendin e tyre kombëtar me titull: “Islami dhe Perëndimi në të ardhmen e shqiptarëve”.

Lexo me teper

Arsyetimet pa bazë kundër mbulesës së kokës

Janë thuajse të gjitha arsyetime boshe me anë të të cilave, në Francë dhe tashmë edhe në Itali, dënohet e kërkohet të ndalohet veshja myslimane ‘burka’, shamia me të cilën shpesh mbulohet fytyra dhe qafa, duke lënë të dukshme vetëm pjesën e syve.

Lexo me teper

Një saktësim mbi inkurajimin e homoseksualitetit

Me arsyetime aq të këqija sa gjithmonë, në Shqipëri është çelur një debat mbi homoseksualitetin, ku zërat më shungullues gjakojnë ta inkurajojnë atë duke e cilësuar një prirje seksuale të natyrshme, e cila duhet të respektohet.

Lexo me teper

Një vizitë studentësh shqiptar nga Xhamia shqiptare në Dandenong

Me datën 7 Prill 2010 ditën e Mërkur, Shoqëria Islamike Shqiptare Australiane (SISA) kishte për në vizitë studentët shqiptar të klasave Islamike (Mejtepit) të Xhamisë Shqiptare në Dandenong.

Lexo me teper