Tema

Hekuri është një nga elementet e theksuara në Kur’an. Në Suren Hadid, që dmth Hekur, ne jemi të informuar:

Dr. Ibrahim Ozdemir

Kuptimet nga fjalori për kryelartësinë janë: mendimi së tepërmi i lartë për cilësitë e meritat personale, qëndrim ose sjellje arrogante ndaj të tjerëve. Sqima, arroganca, të qenët së tepërmi krenar për veten, egotizmi [kulti për veten (Shën. i përkthyesit)], mburrja e fryrja janë që të gjitha sinonime për kryelartësinë.

Shkruan: Sulejman Bugari

Ndodhë që njerëzit ta shohin plagën që ke në kokë, por ata nuk e ndiejnë dot dhimbjen që të mundon.

Një shikim mbi natyrën e melekëve (engjëjve)

Haris Çengiç

Hipokritët nuk ndalen së hedhuri breshëri shpifjesh, gënjeshtrash e akuzash ndaj muslimanëve, prej të cilave më e rënda dhe më e vështira për t’u përballuar është akuza ndaj Profetit Muhammed, alejhi’s selam.

Nga esenca e urtësive të pendimit:

Disa njerëz pyesin: A lejohet –fetarisht- sipas parimit të reciprocitetit tua kallim Biblat ashtu siç na e kallën Kur’anin?

“Ne e zbritëm atë (Kur’anin) Natën e Kadrit. E ku di ti ç’është Nata e Kadrit. Nata e Kadrit është më e dobishme se njëmijë muaj. Atë natë zbresin engjëjt dhe Shpirti (Xhebraili) me lejen e Zotit të tyre për çdo çështje. Ajo (që përcakton Zoti) është paqe deri në agim të mëngjesit” (sure Kadr, 1-5).

Esselamu aljekum ve rahmetullahi ve berekatuhu

Halid b. Suud el Bulejhed

Agjërimi është një lidhje sekrete ndërmjet njeriut dhe Zotit, të cilën askush nuk mund ta sheh dhe as ta argumentojë - konfirmojë…

Kuptimet nga fjalori për tiraninë janë: të pushtosh me peshë a shifra superiore ose me fuqi të parezistueshme, të shtrihesh në mënyrë të rëndë, të përkulësh (shpirtrat ose imagjinatën etj.), të qeverisësh me tirani, të mbash dikënd me shtypje, të nënshtrosh dikë në mizori a padrejtësi të vazhdueshme.

Koprrac është ai që grumbullon pasuri në kushte fatkeqe e të mjerueshme.

Ka ca muslimanë që s’kanë njohuri të mjaftueshme mbi dallimin ndërmjet engjëjve fisnikë dhe xhinëve e shejtanëve.

Është quajtur Nata e Beraetit është Nata e Shpëtimit, se në këtë natë i Madhi Zot fal gabimet e robërve të tij. Gabimet tona janë të mëdha, por dhe falja e Allahut në këtë natë përfshin një pjesë të madhe të njerëzve.

“Dhe kur morëm zotimin tuaj që të mos derdhni gjakun tuaj, të mos dëboni veten tuaj nga vendi juaj, e ju e pranuat, ndaj dëshmoni” (2:84)

Muaji Sha’ban është muaji i tetë sipas kalendarit të Hënës, muaj ky i cili i paraprinë muajit të agjërimit, dhe Kur’anit që është muaji i Ramazanit.

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!