Tregime

Një fshatarë ishte drejtuar për në qytet me thasë të ngarkuar në kalë.

Një ditë nga ditët një dijetar ishte ulur me një grup njerëzish.

Një fshatar shkoi te një i ditur dhe filloi t’i ankohej: "Ju lutem më ndihmoni. Përndryshe do të çmendem. Ne jemi një familje me shumë anëtarë dhe jetojmë në një shtëpi me një dhomë. Ngaqë nxehemi, i bërtasim njëri-tjetrit."

Gjyshi ishte ulur para kasolles së tij bashkë me nipin e vet. Te dy bashkë shikonin dy qenë që po ziheshin me njëri-tjetrin. Njëri prej qenve ishte i bardhë, ndërsa tjetri ishte i zi. Ata vazhdimisht ziheshin me njeri-tjetrin para kasolles së gjyshit.

Një burrë ndaloi në një dyqan lulesh për të porositur disa lule që t’ia dërgonte me postë nënës së tij e cila jetonte 200 milje larg.

Xhemati i një fshati e padisin hoxhën te kadiu.

E pyeti nipi gjyshin e tij:

Shejh Ali Tantavi, rrahimullah, tregon një histori interesante:

Një plak i urtë i ulur në breg të lumit vërejti një mace që kishte rënë në ujë dhe po mbytej. I vendosi ta ndihmoj, ia zgjati dorën, por macja e frikësuar e gërvishti.

Bëhet fjalë për një mjeke, gjinekologe e cila punonte në njërin prej spitaleve amerikane.

Në trotuar rrinte ulur një i verbër, te këmbët e tij kishte vendosur kapelën dhe një tabelë ku shkruante " Unë jam i verbër, ju lutem më ndihmoni."

Para disa viteve, imami i një xhamie u transferua në qytetin e Londrës (Britanisë së Madhe), i cili thuhet se çdo ditë udhëtonte me autobus nga vendi ku banonte, deri në Londër.

Në kohën e halifes Omer r.a., erdhi një njeri i cili kërkoi nga ai që t’i jep pozitë shtetërore.

Një vajzë e vogël bashkë me babain e saj kalonin urën.

Në një fermë jetonin plaku dhe i biri i tij.

Ishte një njeri i varfër, i cili kujdesej për nënën, gruan, dhe fëmijët e tij, dhe njëkohësisht punonte si shërbëtor tek një pasanik.

Nëna ime jo gjithmonë e ka thënë të vërtetën... më ka gënjyer tetë herë në momentet e rëndësishme të jetës!

Atë, i cili duron në vështirësi dhe në probleme, të cilat i paraqiten, Zoti e shpërblen me të mira.

Një djalë përgatitej për t’u diplomuar. Babi i tij i kishte premtuar se ditën e diplomimit do t'i blinte si dhuratë një makinë sportive të tipit më të ri. Më në fund erdhi dita kur djali u diplomua.

Ka thënë një njeri nga banorët e Basras:

Video

Ka filluar mësim-besimi fetarë në rreth 20 xhami të qytetit dhe të fshatrave të Gjakovës

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!