Tregime

Në kohën kur Britania e Madhe kishte shtrirë pushtimin edhe në tokat Indiane tregohet se si një officer i lartë anglez nga arroganca e kishte goditur një fshatar të varfër indian aq fortë sa që i varfri bie përdhe.

Një djalosh i dëshpëruar shkoi te një njeri i urtë dhe i tha:

Tregohet se një njeri i ditur u paraqit në klasë me një vazo të gjatë dhe me grykë të ngushtë për t'i dhënë një mesazh nxënësve të tij.

Krimbi hap nje vrimë ne lëvozhgën e arres, hyn në brendinë e saj dhe fillon ta hajë atë.

Imagjinoni një foshnje në barkun e nënës që ka frikë të lindë e të jetojë në këtë botë.

Njëherë e një kohe jetonte një hamall i cili gjithnjë lutej:

Imam Maliku po qëndronte ulur në xhaminë e Pejgamberit (s.a.v.s.) si zakonisht, duke transmetuar hadithet e Pejgamberit (s.a.v.s.), kurse studentët e tij ishin rreth tij dhe dëgjonin.

Kjo është historia e dy vëllezërve të cilët jetuan për kohë të gjatë në harmoni me njëri-tjetrin në fermën e tyre të përbashkët.

Motori i një anije të madhe u prish . . .

Tregohet se disa njerëz po ndërtonin një xhami

Pyeti nipi gjyshin e tij:

Një vajzë u martua për një tregtar të pasur.

Tregohet se një njeri erdhi te Imam Husejni r.a. dhe i tha: - O nip i Pejgamberit a.s., kam huazuar njëmijë dinarë dhe nuk po mundem t’i kthej në afatin e caktuar. Nderi im është i rrezikuar. Mendova nëse kërkoj prej dikujt, ai duhet të jetë më i ndershëm dhe më zemërgjerë se tjerët. Por, në këtë qytet nuk di për dikë me këto cilësi që mund të krahasohet me ty.

Një njeriu e pyeti Hatim et-Ta’iun, udhëheqësin e fisit Ta'i, i cili në kohërat para-islame ishte i njohur për zemërgjerësinë dhe bujarinë e tij.

Ibrahim ibn Ed'hemi (Zoti e mëshiroftë!) po lundronte bashkë me disa të tjerë.

Ibrahim ibn Ed'hemi (Zoti e mëshiroftë!), nuk para pranonte dhurata nga të tjerët e jo më lëmoshë e sadaka.

Një hoxhë pasi e shikoi gjatë e gjatë malin e Uhudit, pyeti besimtarët që ishin bashkë me të: "Kush ishin sahabët që braktisën kodrën e shigjetarëve në luftën e Uhudit?"

Pas Betejës së Bedrit e cila përfundoi me fitoren e myslimanëve, ishin robëruar 70 idhujtarë.

...

Një ditë, derisa hoxha dilte nga xhamia, e sheh një njeri të dehur me shishe të alkoolit në dorë duke ecur para xhamisë.

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!