Tregime

Mbreti dhe kali i tij i bardhë

Një mbret kishte një kalë të bardhë të cilin e donte shumë.

Lexo me teper

Sekreti i rinisë i një qifti të moshuar

Ishte një çift i moshuar rreth moshës 90 vjeç, por që nuk tregonin më shumë se 60 vjeç. Të gjithë ishin të interesuar për sekretin e dukjes së tyre të rinj.

Lexo me teper

Dy pjesët më të këqija dhe më të mira të njeriut

Një ditë i urti Llokman Hakim bashkë me një nxënës të tij doli për gjah.

Lexo me teper

Ky është nënshtrimi?

Në një vit thatësire të madhe, ku mungesa e madhe e ushqimit dhe e bereqetit i shqetësonte të gjithë njerëzit, një prej velive më të rëndësishëm të asaj kohe, Shakik Belhi pa një rob që buzëqeshte i lumtur.

Lexo me teper

Njeriu që kishte gjashtë vajza

Një njeri i kishte gjashtë vajza dhe gruan e kishte shtatzënë për herë të shtatë.

Lexo me teper

Recetë për zemër të shëndoshë dhe jetë të lumtur

Vëmendjen ma tërhoqi njoftimi te një dyqan ku shkruante: “Riparim dhe shërim të zemrave”. Hyra brenda dhe gjeta një plak i cili më priti me buzëqeshje në fytyrë, sepse më kishte parë që njoftimin e lexova disa herë.

Lexo me teper

A mendojmë në Allahun?

Njëherë jetonte një njeri tejet i devotshëm, që tërë kohën e kalonte duke u lutur, agjëruar dhe lavdëruar Allahun xh.sh. Gati tërë kohën e kalonte duke u falur. Ishte i kënaqur me gjendjen e tij shpirtërore. Asnjë mendim i keq nuk i kalonte ndërmend dhe asnjë sprovë nuk i hynte në zemrën e tij.

Lexo me teper

Dijetari dhe i riu udhëtarë

Një djalë i ri kishte dalë të shëtis botën për të mësuar kuptimin e jetës.

Lexo me teper

Të mbulosh diellin me dorë

Një herë e një kohe, të rinjtë lexonin libra dhe studionin në praninë e një dijetari.

Lexo me teper

Dashuria për pasurinë nuk duhet të pushtoj zemrën

Imam Adham Ebu Hanife përveç se ishte shumë i zënë me veprimtaritë edukative, ai ishte edhe një person i pasur që merrej me tregti. Ky njeri i madh nga mëngjesi deri në drekë jepte mësim në xhami, pa pushuar asnjë moment. Ndërsa pas drekës merrej me punët e tregtisë.

Lexo me teper