Tregime

Ky është një tregim i cili më së miri dëshmon për respektin ndaj veprës, karakterit dhe emrit të Muhammedit, a.s. që e kishin muslimanët e më hershëm.

Një piktor e këshilloi nxënësin e tij që pikturën e fundit ta vendos në një shesh ku kalojnë shumë njerëz, dhe pranë saj të vendos një laps të kuq me mbishkrim:

Tregon një punëtor nga Pakistani...

Një grua për çdo ditë pohonte se fqiu i saj është hajn, e që në fund ky djalosh u ftua në pyetje në gjykatë. Pas disa ditëve u vërtetua se është i pafajshëm dhe u lirua, ndërsa gruaja që e kishte akuzuar u ftua në gjykatë. Gjatë pyetjeve për t’u mbrojtur, i tha kadiut: “Fjalët askujt nuk i bëjnë dëm!”

Shpeshherë njeriu gjendet në mes dy qëllimeve dhe nuk mund të vendosë nga cili të shkojë ...

Një herë e një kohë, jetonin dy vëllezër, të cilët e siguronin jetesën duke punuar tokën e tyre të përbashkët.

Dikur në kohët e hershme, jetonin dy vëllezër, njëri jetonte në qytet, kurse tjetri jetonte në një majë mali.

Tregohet se një ushtri që udhëhiqej nga një komandant i shkathët, u thye keq në një betejë.

Në kohën e mbjelljes, në një tokë pjellore u hedhën dy farëra njëra pranë tjetrës ....

Tri vite më parë e vizitova një mikeshë shumë të dashur pas martesës së saj. Ajo bashkë me burrin e saj jetonin në një shtëpi të vogël në periferi të qytetit. Pas kësaj nuk e vizitova më, por kontaktonim përmes telefonit, dhe i tregonim njëra-tjetrës për gjërat e reja. E dija që gjendja e saj materiale ishte e mirë, dhe se burri i saj kishte filluar një biznes.

Ky është një tregim për dy skllevër nga Afrika, ku njëri prej tyre quhej Kafur El-Ushdei.

Një ditë prej ditësh, një njeri ishte duke udhëtuar në një udhëtim, në shoqërim të gruas dhe fëmijëve të tij.

Një ditë një gjarpër pasi kishte humbur rrugën u fut në punishten e një marangozi.

Dy shokë shkuan për të peshkuar. Njëri prej tyre zuri një peshk të madh dhe e vendosi në çantën e tij, dhe, pa një pa dy, u ngrit që të shkonte.

Në kohën e kalifit Harun Reshid, hoxha i Me'munit, djalin e kalifit, një ditë e godet me shkop pa kurrfarë arsyeje

Një tregtar e kap një zog dhe e mbyll në kafaz.

Miu shikonte nga vrima e tij në mur se si fshatari dhe gruaja e tij hapnin një kuti.

Një njeri erdhi tek një dijetar dhe i tha: - "Dëshiroj të di a jam njeri i dynjasë apo njeri i Ahiretit, gjegjësisht a më shumë e dua dynjanë apo Ahiretin?"

Një mbreti kishte dhjetë qen të egër, të cilët i shfrytëzonte për t’i torturuar shërbëtorët e tij që bënin gabime.

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!