Tregime

Një tregim i bukur i fitimit të zemrës së njerëzve duke i falur dhe duke u sjell me mirësi, është edhe ky:

Një profesor kuvajtan tregon:

I ankohet një njeri dijetarit duke i thënë:

Një djalë i ri sapo ishte martuar dhe kishte filluar jetën martesore.

Një burrë gjeti një lëvozhgë të fluturës dhe vërejti se në te u shfaq një vrimë e vogël ...

Ky është tregimi për një miliarder saudit i cili refuzoi të japë zekat, të cilin e ka rrëfyer dijetari Hasan Ejubi, derisa ka qenë kryesues i Këshillit të Zekatit në Arabinë Saudite.

Dikur një dijetar i dha nxënësit që e kishte edukuar vetë një gurë shumë të ndritshëm dhe i tha: “Bir! Merre këtë dhe tregojua tregtarëve që të dalin para! Pyeti ata se sa para japin për të! Por, kurrsesi mos e shit, dhe në fund sille këtu! Ti vetëm shiko se çfarë do të të thonë! Pastaj eja te unë dhe më trego!”

Tregohet për një njeri i cili quhej Enes ibn Amir.

Ishte një njeri i cili merrej me peshkim, e si zakon e kishte që të peshkon natën.

Autobusi me të cilin kthehesha nga puna, si zakonisht, ishte i stërmbushur me njerëz, të cilët më shtynin andej këndej, e kjo ma shtonte më tepër nervozizmin që e kisha.

Një bukuroshe e vogël mbante dy mollë në duar. Nëna e saj hyri në dhomë dhe e pyeti me buzëqeshje:

Një ditë një grua shkoi te fakihu (jurist i sheriatit) duke iu ankuar: "Vëllai im ka vdekur, ndërsa pas veti ka lënë gjashtëqind dërhem. Pas ndarjes, mua më dhanë vetëm një dërhem! "

Një bariu i cili më shumë se shtatëdhjetë vite kishte kaluar duke kullotur delet, autoritetet shtetërore ia kishin ndarë një pension, ngase punën e tij e kishte kryer me nderë për më shumë se shtatë dekada.

Një ditë gomari hyn nën lëkurën e luanit dhe niset t’i frikëson kafshët tjera.

Ishte një vajzë e vogël e cila dëshironte ta gjejë lumturinë. E dinte se e pret rrugë e gjatë deri te lumturia, kështu që përgatiti valixhen përplot sandviçë dhe lëngje. Kur u largua disa shtëpi më larg se shtëpia e saj, takoi një plakë. Plaka ishte ulur në park dhe shikonte pëllumbat ...

Një çift pas 11 viteve martese ishin bërë me djalë. Ai, për ta ishte drita e syve.

Ebu Mahdhureja ishe një fëmijë gazmor. Sapo të thirrej ezani, ai i mblidhte fëmijët dhe fillonte ta imitonte myezinin.

Para disa vitesh, një bujk kishte blerë një fermë në një kodër ku frynte shumë erë. Pasi u vendos aty, puna e parë që bëri ishte gjetja e një ndihmësi. Por, as në fshatrat e afërta dhe as në ata të largëta askush nuk donte të punonte në fermën e tij.

Ishin dy njerëz, fqinjë i njëri-tjetrit me dyqan. Njëri shiste mjaltë e tjetri shiste uthull.

Një herë një njeri shkoi te dijetari dhe kërkoi këshillë nga ai. Dijetari i tha: “Po të t’i bësh këto gjashtë gjëra asnjë njeri nuk mund të të bëj keq ty”.

Video

Ka filluar mësim-besimi fetarë në rreth 20 xhami të qytetit dhe të fshatrave të Gjakovës

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!