Bota Islame

Muslimanët në jug të Filipineve në pritje të referendumit historik për autonomi

Popullata muslimane More ndodhet në prag të kthesës historike, ku në referendumin e të hënës do të votojë marrëveshjen me të cilën themelohet rajoni Autonom Bangsamoro, i cili në kuadër të Filipineve do të gëzojë autonomi të madhe, raporton AA, transmeton KosovaPost.

Lexo me teper

Algjeria - Përhapja e fesë islame në Algjeri

Të dhënastatistikore(1):

Lexo me teper

Gaboni - Përhapja e fesë islame në Gabon

Të dhëna statistikore(1):

Lexo me teper

Kirgizistani - Përhapja e fesë islame në Kirgizistan

Të dhëna statistikore:(1)

Lexo me teper

Përhapja e Islamit në Bosnjë dhe Hercegovinë

1. Shqyrtime hyrëse

Lexo me teper

Kazakistani - Përhapja e fesë islame në Kazakistan

Të dhëna statistikore(1):

Lexo me teper

Chiapas, qyteti i vogël meksikan që po përvetëson Islamin

Në Chiapas, 400 meksikanë po ndërtojnë një identitet të ri duke bashkuar praktikat e tyre indigjene me Islamin.

Lexo me teper

Pigmejët, muslimanët e veçantë të Afrikës

Në malet ekuatoriale të Afrikës ekziston një popull indigjen, i njohur si Pigmej. Ajo çka i karakterizon në përgjithësi ata është se janë shtatë shkurtër. Gjatësia mesatare e tyre arrin deri 150 cm.

Lexo me teper

Afrika, toka e Islamit

Historiani i falshëm arab, Ibën Halduni ka shkruar që emri "Ifrikija" u vu sipas Ifrikos bin Kais bin Sam, një nga mbretërit e Jemenit.

Lexo me teper

Në Meksikë Islami është në rritje

Në një fluturim me aeroplan duke u kthyer në shtëpi në Meksikë, unë me maturi hapa një kopje të vjetër të revistës “Newsweek’ në gjuhën spanjishte, që e kisha gjetur në shtëpinë e tezes në Chihuahua. Fotografia e një gruaje muslimane me shami ishte ballinën e revistës dhe shkrimi me titull: “Bota Myslimane në Meksikë”

Lexo me teper