Bota Islame

Të jesh musliman në Las Vegas

Jonathan Margolis

Lexo me teper

Bashkësia Islame e Splitit

Territori i qytetit të sotëm Kroat të Splitit, me rrethinë, që nga kohërat e lashta ka
pasur kontakt me muslimanët, e me këtë edhe me Islamin.

Lexo me teper

Islami në Turqi në Statistika

1. Sipas të dhënave statistikore nga viti 2008 në Turqi kanë ekzistuar 79.000 xhami.

Lexo me teper

Islami në Vanatua

Vanatua është një shtet i vogël në Oqeanin Paqësorë, me peizazhe të bukura, por me ekonomi të varfër.
Jeta në këtë vend është modeste. Ekonomia kryesisht bazohet në bujqësinë, derisa banorët varen nga kultivimi i frutave dhe perimeve në arat e tyre.
Megjithatë, me këtë jetë të varfër dhe modeste, banorët e Vanatuas në vitin 2010 janë shpallur si njerëzit më të lumtur në botë.
Edhe pse Vanatua ndodhët në pjesën tjetër të globit, dhe feja zyrtare është krishterimi dhe besime tjera pagane, edhe këtu jetojnë një numër i konsiderueshëm i muslimanëve.

Më poshtë mund të shihni një vidoincizim me muslimanët e Vanatuas

Lexo me teper

Rritet numri i muslimanëve në Amerikë

Nuk është krishterimi religjion i cili ka rritje më të shpejtë në Amerikë, por e kundërta

Lexo me teper

Indonezia, vendi me numrin më të madh të popullsisë muslimane në botë

Rrënjët e Islamit në Indonezi datojnë që nga Pejgamberi Muhamed a.s., por ka një histori shumë interesante për mënyrën se si Islami erdhi në këtë vend dhe si është përhapur.

Lexo me teper

Muslimanët në Kolumbi

Numri i përgjithshëm i banorëve në Kolumbi është afërsisht 44 milionë, kurse numri i përgjithshëm i myslimanëve në këtë shtet është afërsisht 80.000.

Lexo me teper

Muslimanët në ish Bashkimi Sovjetik

Numri i myslimanëve në ish Bashkimin Sovjetik është rreth 80 milion. Megjithatë numrin e tyre të madh është e qartë se bota e jashtme nuk di shume gjera për ata.

Lexo me teper

Muslimanët koreanë

Marrëdhëniet ndërmjet Koresë së Jugut dhe Koresë së Veriut janë temë e vazhdueshme e mediave botërore.

Lexo me teper

Rritet numri i kroatëve që konvertohen në Islam

Gjykuar nga deklaratat e personave që nga kisha romano katolike kaluan në kisha tjera apo komunitete tjera fetare, dhe priftërinjve e besimtarëve që kanë "hequr dorë" nga katolicizmi, numri i besimtarëve që e braktisin kishën katolike në Kroaci dhe konvertohen në Islam është gjithnjë e më i madh!

Lexo me teper