Bota Islame

Muslimanët nga Burma

Prej 48.000.000 banorëve sa ka Burma (emri i ri Myanmar) 15% prej tyre janë musliman. Ndërsa shumica tjetër e popullatës janë budistë. Muslimanët jetojnë në zonën e cila quhet Arakan.

Lexo me teper

Përhapja e Islamit në Australi

Islami në Australi u përhap në shekullin e 19, kur 1800 malajzian-kërkues të margaritarëve, të cilët të gjithë ishin muslimanë, u detyruan që në Bregdetin australian të punojnë.

Lexo me teper

Historiku, përhapja dhe institucionet e Islamit në Japoni

Periudha para vitit 1900

Lexo me teper

Popullata e harruar myslimane, Rohingët

Gjatë hulumtimeve nëpër botën muslimane shpeshherë ndeshemi me imazhe jo të mira. Kur shikojmë Palestinën, Afganistanin, Irakun dhe Çeçeninë, atë që mund ta shohim është gjendja e mjerueshme e Ummetit.

Lexo me teper

Muslimanët e Latvisë

Pak më shumë se gjysma e popullsisë janë latvias. Fetë kryesore janë Luteranizmi, Katolicizmi dhe Ortodoksizmi rus.

Lexo me teper

Islami në Lituani

Republika e Lituanisë pavarësinë e ka arritur në mars të vitit 1990. Ky vend ndodhet në Evropën lindore, kryeqyteti i të cilit është Vilnius, kufizohet me Detin Baltik, midis Latvias dhe Rusisë.

Lexo me teper

Islami në Japoni

Duke krahasuar me vendet tjera të botës, në Japoni islami ka depërtuar në kohët e fundit. Nuk ekzistojnë argumente të qarta për atë se islami në Japoni erdhi me anë të çfarëdo lloj propagande, përveç atyre rasteve individuale ku japonezët individualisht kontaktuan me muslimanët e vendeve tjera, por jo para vitit 1868

Lexo me teper

Islami në Australi

Australia konsiderohet njëra prej vendeve më të suksesshme në Botë për sa i përket traditave dhe zakoneve të ndryshme shoqërore. Është vend demokratik dhe është i ndërtuar në bazë të normave ligjore. Ka ekonominë e çiltër dhe njerëzit janë të lirë në të.

Lexo me teper

Islami në Rumani

Rumania shtrihet në Evropën Juglindore. Fqinjët e saj janë Bullgaria (në jug), Serbia (jug-perëndim), Hungaria (veri-perëndim), Ukraina (veri), Moldavia (lindje).

Lexo me teper