Bota Islame

Islami në Çeki

Republika Çeke u formua më 01.01.1993, pas ndarjes së Çekosllvakisë. Vendi ndodhen në Evropën e mesme. Përveç çekëve në këtë vend banojnë edhe kombësi të tjera si: moravianët, silezianët, sllovakët, gjermanët, polakët, romët etj.

Lexo me teper

Islami në Gjermani

Shkruan: Besnik Rama

Lexo me teper

Burkina Faso

Të dhënat statistikore (1):

Lexo me teper

Xhamitë në Zvicër dhe roli i tyre

Mr. Rejhan Neziri

Lexo me teper

Koreanët, përqafime të reja me Islamin

Koreanët tregojnë interes të madh për Islamin. Me këto fjalë e nis rrëfimin e tij, drejtori ekzekutiv i Qendrës Islame në Seul, Munir Ahmed, teksa na tregon për pozitat e Islamit në vendin aziatik.

Lexo me teper

Islami në Amerikë

Thomas A. TweedNga skllevërit afrikanë deri te Malkolm X

Lexo me teper

Islami në Haiti

Shumica e popullsisë në Haiti i përkasin besimit ‘vudu’. Haitianët janë ende një popull pagan. Ato besojnë në disa hyjni, të cilat sipas tyre janë të udhëhequr nga një Zot, i cili nuk ndërhyn në punët e njerëzve.

Lexo me teper

Ujgurët, pakicë tetëmilionëshe!!!

Përleshjet mes Ujgurëve dhe Han-Kinezëve shkaktuan jehonë të madhe në botë. Por, kush janë Ujgurët dhe kush janë Han-Kinezët? Pyetjet të cilat dëshmojnë se bota shumë pak e njeh këtë vend të Lindjes së Largët, ku pakicat janë të margjinizuara.

Lexo me teper