Personalitete

Hafiz Sadri Muqaj - Hafiz Sadri Ramadani

Hafiz Sadri Muqaj lindi në vitin 1885 në fshatin Vaspas të Kukësit, ndërsa vdiq në vitin 1935 në fshatin Prilep të Deçanit

Lexo me teper

Myftiu Raif Kadiu

Myftiu Raif Kadiu në kujtesën e popullit dibran

Lexo me teper

Hafiz Sherif Langu (1877-1956)

Sherif Langu lindi në qytetin e Dibrës së Madhe më 1877. Mësimet e para i mori në medresenë e këtij qyteti.

Lexo me teper

Hafiz Musa Haxhi Aliu (Basha)

Hafiz Musa Haxhi Aliu (Basha) lindi në një familje patriotike në Elbasan më 1 mars 1892 dhe vdiq në Tiranë më 3 korrik 1977.

Lexo me teper

Myderriz Haki Sermaxhaj

Myderriz Haki Sermaxhaj ishte hoxhë, dijetar, pedagog, profesor, drejtor, atdhetar, komandant, luftëtar...Ndrroi jetë në burg, në Srem të Sërbisë, luftoi për çlirimin e Kosovës e bashkimin e Shqipnisë...

Lexo me teper

Hafëz Refik Ajeti, hafëz i shumëfishtë

Shkruan: Hamdi Nuhiju

Lexo me teper

Haxhi Vehbi Dibra, klerik dhe patriot i devotshem

Vehbi Dibra (Agolli) ka lindur në një familje me tradita, në Dibër të Madhe, në vitin 1867 dhe la rahmet në Tiranë më 1937.

Lexo me teper

Hafiz Tasim Luniku (1898-1968)

Hafiz Tasim Luniku ishte elbasanas denbabaden e rridhte prej një familje fetare prej nëntë brezash. Mbahen mend, hafiz Sulejman Luniku (1777-1853), haxhi hafiz Seit Luniku (1811-1886), hafiz Sulejman Luniku (1851-1913), hafiz Mustafa Luniku (1859-1907), sheh Shaqir Luniku (1895-1937), hafiz Qamil Luniku (1902-1971) dhe së fundi hafiz Tasim Luniku (1898-1968).

Lexo me teper

Vexhi Demiraj, mësues dhe studiues i diturisë islame

Lindi në Vlorë, me 21.06.1910, në Mëhallën e Re. Babai i tij, Sulejmani, që në popull thirrej Mulla Sulo, shërbente si imam në ish-xhaminë e Tabakëve, e cila u shkatërrua gjate Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare.

Lexo me teper

Myderiz Ismail Efendi Ndroqi

92 vjet më parë, më 11 shkurt 1920, u shpall Tirana kryeqytet dhe ky vendim do të hynte në fuqi menjëherë, kur qeveria e zgjedhur në Kongresin e Lushnjës do të vinte këmbë në qytet, më 11 shkurt.

Lexo me teper