Personalitete

Hafiz Safet Basha (1920-1987)

Hafiz Safet Basha ishte myezin, imam, myfti, kryetar i Këshillit të Bashkësisë Islame në Prizren dhe anëtar i Kryesisë dhe Kuvendit Suprem të Bashkësisë Islame të Kosovës…

Lexo me teper

Abdullah Selim Hadri (1887-1951)

”Prej Hazreti Ademit (a.s.), regjim ma t’keq se komunizmi s’ka pasë, as që ka me pasë.“ - Abdullah Selim Hadri

Lexo me teper

Haxhi Ibrahim Kaduku dijetari i tre kontinenteve (1869-1949)

I dekoruar me urdhërin "Naim Frashëri të Klasit I” me këtë motivacion: "Klerik që iu kushtua tërë jetën çështjes së lartë të edukimit fetar dhe atdhetar të popullit, i devotshmërisë së lartë, i formimit intelektual, mësues dhe edııkator i nderuar".

Lexo me teper

Hafiz Tasim Luniku, eruditi i kulturës së Lindjes

Hafiz Tasim Luniku u lind në qytetin e Elbasanit në vitin 1898. Familja e tij ka qenë e lidhur me fenë prej brezash. Ai u rrit, u brumos dhe vdiq, pa u larguar nga qëllimi i tij në jetë: përhapja e fesë islame.

Lexo me teper

Hafiz Ismet Dibra (1886-1955)

“Me syze të errëta, kurrë nuk mund të shikohet e vërteta.” - Hafiz Ismet Dibra

Lexo me teper

Veteranë i arsimit fetarë - Mulla Hamit Guta mësues i parë

Mulla Hamiti i Jezercit, gjithmonë mbante në kokë një kësulë të bardhë si dëbora, me shallin e bardhë e të hollë simbol të hoxhës. Kështu shkonte në mbledhje e konferenca të fshatit, në tubime, dasma, vdekje dhe në kuvende, ku fjala e tij dëgjohej me vëmendje e shumë respekt; ai dinte të mbyllte çdo gjë të keqe.

Lexo me teper

Kaloi në jetën e amshueshme Mr. Hamdi Tahir Thaçi (1933-2010)

Mr. Hamdi Thaçi kaloi në jetën e amshueshme, duke na lënë prapa vepra të pamohueshme...

Lexo me teper

Haxhi Vehbi Agolli (Dibra) - (1867-1937)

Komentuesi më i mirë i Kur’anit më gjuhën shqipe, Kryetari i parë i Parlamentit, Kryetari i Parë i Komunitetit Mysliman, dijetari i madh.

Lexo me teper

Mulla Idris Hajrullahu (1901-1949)

Mulla Idris Hajrullahu: "S'ka fe pa atdhe"

Ka tridhet n'patare ka shti
Një shembëlltyrë për besimtarët!
Një shembëlltyrë për atdhetarët!
Një shembëlltyrë për shqiptarët!

Lexo me teper

Sherif Ahmeti (1920-1998)

Populli ynë ndër shekuj e vite nxori personalitete dhe figura të shquara, që me punën, veprën dhe dijen e tyre lanë gjurmë të thella në historinë tonë, dhe jo vetëm që lanë gjurmë, por ata edhe e bënë historinë.

Lexo me teper