Personalitete

H. Hafiz Abaz Golemi (1870-1925)

Mësues i popullit (1993)

Drejtor i parë i shkollës shtetërore të Parrucës
(1913-1925)

Lexo me teper

Hafiz Qamil Sulejman Luniku (1897-1970)

Hafiz Qamil Sulejman Luniku, figurë e shquar fetare e Elbasanit, Myfti dhe imam i persekutuar nga regjimi komunist.

Lexo me teper

Hafiz Musa Dërguti (1888-1961)

I dekoruar me medaljen “Pishtar i Demokracisë”, 1995

Lexo me teper

Myderriz Musa ef. Gashi (1906-1980)

Në radhën e gjatë të myderrizëve të shquar të Pejës, që jetuan e vepruan në shekullin XX dhe që lanë gjurmë jo vetëm në vendlindjen e tyre, por edhe më gjerë, pa dyshim se bën pjesë edhe hoxha, alimi e myderrizi Musa ef, Gashi.

Lexo me teper

Mulla Sylë Tërpeza (1881 1927)

Sa të jem gjallë do të përpiqem për dituri, për atdhe, për bardhësinë e vendit tonë.

Lexo me teper

H. Zyber Hallulli (1842-1927)

Kryetari i parë i Bashkisë Tiranë (1912), themelues i “Shtëpisë së fëmijës”, Tiranë

Lexo me teper

Hafiz Sherif Langu (1877-1956)

Sherif Langu lindi në qytetin e Dibrës së Madhe më 1877. Mësimet e para i mori në medresenë e këtij qyteti. Më 1894 djaloshi 17 vjeçar ishte në lidhje të ngushta me atdhetarët Said Najdeni, Kadri Fishta dhe Shaqir Daci. Mes tyre, me kurajë e guxim iu përvesh punës për propagandimin e shkollës shqipe. Petku fetar dhe detyra e imamit që po kryente në një lagje të qytetit, nuk e penguan në aksionin e shpërndarjes së abetareve.

Lexo me teper

Myfti Salih Ferhat Hoxha

Salih Ferhat Hoxha u lind më 18 maj 1917 në një familje me tradita fetare, në katundin Tomin, pranë qytetit Peshkopi, të prefekturës Dibër.

Lexo me teper

Hafiz Qemajl ef.Kajserliu (1888-1980)

U lind në Prizren në vitin 1888. Rrjedh nga një familje fetare islame me prejardhje nga Turqia. Mirëpo edhe pas largimit të Perandorisë Osmane nga trojet shqiptare kjo familje vendosi që të qëndronte në Prizren.

Lexo me teper

Hafiz Nysret ef. Agallari (1883 – 1941)

U lind në Prizren në vitin 1883. Ishte djali i Galib agës dhe Fatime hanmit.

Lexo me teper