Personalitete

Hafiz Shaban Saliaj (1934-2014)

Lindi në Tiranë me datë 05.11.1934 në një familje besimtare. Babai i tij u kujdes për arsimin e Shabanit dhe pasi mbaron arsimin bazë e dërgon në Medresenë e Tiranës në vitin 1950.

Lexo me teper

Hoxha Kadri Prishtina 1878-1925

Ministri i Drejtësisë që u akuzua për rivendosjen e SHERIATIT në drejtësinë shqiptare

“Kërkimi i s‘vërtetës është e drejt e mendjes”

Lexo me teper

Hafiz Rushid Emra (1861-1940)

Hafiz Rushid Emra është djali i Ali efendi Emrës, lindi në Gjakovë, në mëhallën e “Haxhi Ymerit” në vitin 1861.

Lexo me teper

Mbresa për Hafiz Mustafa Doracin

Sa më tepër rrjedhin vitet, aq më tepër njeriu zhytet me mirëdashje në thellësinë e së kaluarës.

Lexo me teper

Said Najdeni Hoxhë Voka (Vogli) (1864-1903)

Said I. Najdeni, i cili njihet edhe si Hoxhë Voka apo Hoxhë Vogli, rilindës, patriot, atdhetar dhe veprimtar i shquar i çështjes kombëtare, lindi në Dibër të Madhe në vitin 1864.

Lexo me teper

Mulla Hysni Efendi Hoxha

Me rastin e shpërnguljes për në botën e amshueshme të imamit më të vjetër të Junikut, Mulla Hysni Efendi Hoxha

Lexo me teper

Hafiz Xhemal Mullaj (1881-1959)

Kryetar i Shoqërisë “Bashkimi”, Stamboll, Deputet, Nënkryetar i Asamblesë

Lexo me teper

Adem Mehmet Hoxha (1914 – 1979)

Një prej figurave të njohura të Malësisë së Gjakovës është edhe Adem Mehmet Hoxha.

Lexo me teper

Kontributi patriotik i hoxhë Hasan Tahsinit

Në historinë e kulturës shqiptare të Rilindjes sonë Kombëtare, Hasan Tahsini ka hyrë si një nga figurat më të shquara të shekullit XIX, kurse në historinë e shkencës turke si më i larti ndër të lartët dhe, në historinë e arsimit të lartë të Turqisë, si Rektori i parë i Universitetit të Stambollit, si ligjëruesi i parë në shkencat sociale e në ato natyrore. Gjithashtu edhe Abetarja shqipe e tij me shkronja arabe kishte shtrirje të gjerë dhe arrinte deri në Gallapin e Kosovës.

Lexo me teper

Hoxhë Hasan Moglica

Një atdhetar me përmasa mbarëkombëtare, luftëtar dhe dijetar i shquar

Lexo me teper