Personalitete

Dr. Haxhi Hafiz Hasan Kaduku (1865-1948), stomatologu i parë shqiptar

Hasan Kaduku lindi në Shkodër dhe ishte djali i madh nga pesë djemtë e Ismail (Mala) Kadukut, një tregtar i njohur në pazarin e qytetit në punimin e lëkurave, burrë i ndershëm, dijedashës dhe atdhetar.

Lexo me teper

Hafiz Ismail Efendiu

Hafiz Ismail Efendiu është djali i dytë, prej pesë djemëve i Yvejs Efendiut, i njohur në Gjakovë se Vejsel Efenija!

Lexo me teper

Hafiz Halil Haxhiavdyli (1872- 1948)

Hafiz Halili lindi në mëhallën e Hadumit, mëhalla më e vjetër, kryesorja e Gjakovës, në vitin 1872.

Lexo me teper

Hafiz Ibrahim Pallaska (1875-1935)

Hafiz Ibrahim Pallaska, është djali i Osman ef. Pallaskës, lindi në vitin 1875, në mëhallën e Sefës, që ndodhët pranë Çarshisë së Vogël në Gjakovë.

Lexo me teper

Hafiz Ymer Guta (1860-1963)

Hafiz Ymer Guta, hoxha gjakovar, ishte fetar e atdhetar, trim e guximtar, pleqnar e pajtimtar, dijetar e luftëtar…

Lexo me teper

Hafiz Fahri ef. Iljazi - (1903-1985)

Myderrizi, Hafiz Fahri Efendi Iljazi ishte njëri prej hoxhallarëve më të ditur, jo vetëm të Gjakovës, jo vetëm të Kosovës, por ishte një nga më të dalluarit, një nga më të shquarit në nivel kombëtar, në të gjitha trojet ku ka shqiptarë….

Lexo me teper

Hafiz Teufik Nahi (1917-2006)

Hafiz Teufik Nahi, është gjakovar, në Kairo, Egjipt, ka qenë pedagog, akademik, shkrimtar, atdhetar…

Lexo me teper

Hafiz Abdullah Zëmblaku, mësues i shquar, fetar e atdhetar

Hafiz Abdullah Zëmblaku, mësues i shquar, fetar e atdhetar

“I pështyjmë ata qorrë, që tallen me punët fetare;
Murtaja janë vetë, që t’i hajë fare !… “ H. Abdullah Zëmblaku

Lexo me teper

Hafiz Idris bin Ibrahim bin Idris Al-Uskubij

Dijetari i njohur nga Shkupi Hfz. Idris Ef. ka qenë djali i Ibrahim Ef. dhe zonjës Fikrije.

Lexo me teper

Hoxhë Kadri Prishtina dijetar, atdhetar, politikan, diplomat, publicist, dhe jurist

Hoxhë Kadri Prishtina lindi më 1878, vdiq më 20 janar 1925. Në historinë e popullit shqiptar, Kadri Prishtinë ka hyrë nga dyert e mëdha dhe ka mbetur ndër personalitetet më të shquara të kombit. Hoxha Kadriu, ka qenë dijetar, atdhetar, politikan, diplomat, publicist, jurist.

Lexo me teper