Kulturë

Karta e Medinës, prijetare e Deklaratës Universale të OKB-së për të Drejtat e Njeriut

Rijaseti i Bashkësisë Fetare Islame në RM më 01 Dhjetor 2018 realizoi Sesionin Shkencor njëditor me Temën “Karta e Medinës, prijatare e deklaratës universale të OKB-së për të drejtat e njeriut” .

Lexo me teper

Medresantet e “Isa Beu”-t shënojnë ditën e Pavarësisë dhe Flamurit Kombëtar

Dje në medresenë Isa Beu-paralelja e vajzave Shkup nga profesoresha e gjuhës shqipe, prof. Arzije Muaremi u organizua një program me rastin e 28 nëntorit.

Lexo me teper

Myftinia e Gostivarit organizoi manifestimin tradicional kushtuar Ditëlindjes së Muhamedit a.s.

Me rastin e Ditëlindjes së Muhamedit a.s. – 12 Rebiu Evvel 1440, – Muftinia e Gostivarit, nën patronazhin e Reisul Ulemasë së BFI, H. Sulejman ef. Rexhepi, në mënyrë tradicionale për të 15-tin vit me rradhë e shënoi këtë Ditë të bekuar në Palestrën Sportive Rinia në Gostivar.

Lexo me teper

KMSH organizon programi artistik “Profeti Muhamed a.s Krenaria e Njerëzimit”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Medresenë e Tiranës, zhvilluan programin artistik me titull: “Profeti Muhamed a.s Krenaria e Njerëzimit”.

Lexo me teper

Një xhami e re hijeshon hyrjen e qytetit të Shkodrës

E ndërtuar rrëzë urës së vjetër të Bunës, mbi truallin vakëf ku për shekuj ka qëndruar një tjetër xhami e shkatërruar nga regjimi komunist, sot ngrihet një xhami e bardhë, e ndërtuar me gurë të sjellë enkas nga Berati. Kjo është një xhami e ndërtuar tërësisht me kontributin personal dhe nën mbikqyrjen e biznesmenit shkodran Haxhi Gani Kryeziut.

Lexo me teper

Përurohet hafizja e re e Tetovës

Në Xhaminë e Drenovecit të Tetovës, përfaqësus të jetës fetare islame në vend me në krye Reisul Ulemanë H. Sulejman ef. Rexhepin, myftinjë e bashkëpunëtorë të shumtë të tij, hoxhallarë e besimtarë nga Tetova e më gjërë, promovuan hafizen e re, Sara Rrahim Sadiku, e cila, para komisionit përkatës në kuadër të Myftinisë së Tetovës, me sukses shembullor kaloi testin duke u kualifikuar si rojtare e denjë e Kurani Kerimit, edhe atë falë mualimit të Xamisë së Drenovecit, hafiz Bekim ef. Sulejmanit.

Lexo me teper

Vijon puna në Xhaminë e Gjin Aleksit në Delvinë

Po rikthehet në identitet një prej monumenteve më të rëndësishëm të kulturës islame në jug të Shqipërisë.

Lexo me teper

Inaugurohet Xhamia “Ebu Bekr” në fshatin Domje, Tiranë

Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Bujar Spahiu, Myftiu i Tiranës, z. Ylli Gurra, Kryetari i Bashkisë së Vorës, z. Fiqiri Ismaili, donatorët, kontribuuesit si dhe besimtarët e shumtë të zonës, inauguruan sot xhaminë e re në fshatin Domje të kryeqytetit.

Lexo me teper

Inaugurohet Institutiti ihifzit në Çarshinë e Vjetër të Shkupit

Në qendër të Shkupit, në Çarshinë e Vjetër, në një atmosferë të ngrohtë dhe emocionale, Myftinia e BFIM - Shkup me në krye Myftiun Mr. Qenan ef. Ismaili, organizoi një eveniment shpirtërorë me rastin e hapjes solemne të institutit të hifzit "HAFIZ. ISMAIL EF. ALIEVSKI".

Lexo me teper

Agjencioni për Hallall i BFI të Maqedonisë pranohet ndërkombëtarisht

Të hënën më 29 Tetor 2018 në Stamboll, u mbajt mbledhja e Kryesisë së Organizatës Botërore për Hallall Standard. Gjatë kësaj mbledhje u diskutua edhe rreth raportit të Komisionit për anëtarësimin e Agjencisë për Hallall Standard nga Bashkësia Fetare Islame.

Lexo me teper