Kulturë

Çifti boshnjakë përurojnë hifzin e Kur’anit në të njëjtën ditë

Me 30 nëntor të viti 2015, pas namazit të drekës para komisionit për hifz pranë Rijasetit të Bashkësisë Islame të Bosnjës, provimin e hifzit e dhanë çifti bashkëshortor Nijaz dhe Adisa Aganhoxhiç.

Lexo me teper

Në Tiranë zhvillohet simpoziumi, “Liria e besimit dhe dialogu ndërfetar në Shqipëri”

Në kuadër të 25 vjetorit të lirisë së besimit në vendin tonë, ditën e mërkurë, me datë 2 dhjetor 2015, Departamenti i Shkencave Islame në Universitetin Bedër, në bashkëpunim me Seminarin Ndërdioqezian, Shkodër dhe Akademinë Teologjike Orthodhokse, Durrës, organizuan simpoziumin e parë ndërfetar mes tre shkollave teologjike, myslimane, ortodokse dhe katolike, me temë: “Liria e besimit dhe dialogu ndërfetar në Shqipëri”.

Lexo me teper

Në Shkodër u shfaq dokumentari “Triumfi i zanit të minareve”

Mbrëmjen e së hënës, më 16 nëntorit 2015, Myftinia Shkodër organizoi në teatrin "Migjeni", aktivitetin përmbyllës të programit 17 ditor kushtuar përkujtimit të 25 vjetorit të rihapjes së xhamisë së parë në Shkodër e Shqipëri, pas 23 vitesh persekutim e dhunë ateiste ndaj fesë.

Lexo me teper

KMSH ka nisur sezonin e tretë të mbrëmjeve fetare “Bukuritë e Besimit Islam”.

Mbrëmjen e ditës së hënë, pas namazit të akshamit në Xhaminë e Et’hem Beut, ka nisur sezoni i tretë i mbrëmjeve fetare “Bukuritë e Besimit Islam”, ku dhjetëra besimtarë myslimanë janë mbledhur për të mësuar apo rikujtuar diçka më shumë rreth fesë së tyre.

Lexo me teper

Premiera e dokumentarit “H. Hafiz Sabri Koçi, pishtar i lirisë së besimit”

Me rastin e 25 vjetorit të lirisë së besimit në vendin tonë (nëntor 1990 – nëntor 2015), Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës, ka shfaqur dokumentarin “H. Hafiz Sabri Koçi, pishtar i lirisë së besimit”.

Lexo me teper

Shkodër: Inaugurohet xhamia e re në kalanë e Drishtit

Paraditen e së enjtes, më 5 nëntor 2015, Myftinia Shkodër në bashkëpunim me Medresenë “Haxhi Sheh Shamia” dhe Shoqatën “Istanbul”, ka organizuar ceremoninë e inaugurimit të xhamisë së re në kalanë e Drishtit.

Lexo me teper

Punimet në xhaminë ”Mustafa Celebiu” të Strugës drejt finalizimit

Punimet për zgjerimin dhe konservimin e xhamisë ”Mustafa Celebiu”një nga objektet sakrale nga më të vjetra të besimit islam në qytetin e Strugës janë drejt përfundimit.

Lexo me teper

Dokumentar premierë: “H. Hafiz Sabri Koçi, pishtar i lirisë së besimit”

Me rastin e 25 vjetorit të lirisë së besimit në Shqipëri, (nëntor 1990 – nëntor 2015), të enjten, më 5 nëntor 2015, ora 18:00, në Muzeun Kombëtar në Tiranë, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës, shfaq dokumentarin premierë, “H. Hafiz Sabri Koçi, pishtar i lirisë së besimit”.

Lexo me teper

Në Shkup u mbajt Konferenca mbarëkombëtare Islame “Medhhebi Hanefij, prioritetet dhe Sfidat”

Në bashkëorganizim të Rijasetit të Bashkësisë Fetare Islame, Fakultetit të Shkencave Islame dhe Medresesë Isa Beu më datë 31 tetor dhe 01 nëntor 2015 u mbajt Konferenca mbarëkombëtare “Medhhebi Hanefij, prioritetet dhe sfidat”.

Lexo me teper

Brenda shtatë orësh nxënësi nga Bosna e lexoi Kuranin para komisionit për hifz

Hamza Kanuriq nga Bos. Krupa më 22.10.2015, për më pak se shtatë orë ka lexuar tërë Kur'anin para Komisionit për hifz, duke fituar kështu titullin Hafiz i Kur'anit.

Lexo me teper