Kulturë

PEW, Uashington: Myslimanët, shumicë në RMV

Në botë, numri i myslimanëve do ta tejkalojë numrin e të krishterëve deri në vitin 2100. Atëherë numri i myslimanëve do të bëhet 1% më shumë se ai i të krishterëve, pra myslimanët do të bëhen 35% nga popullsia e përgjithshme, kurse të krishterët 34% - thuhet në hulumtim.

Lexo me teper

Bujar Spahiu zgjidhet Kryetari i ri i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë

Këshilli i Përgjithshëm i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë zhvilloi dje mbledhjen e tij të zakonshme për zgjedhjen e kryetarit të ri të institucionit.

Lexo me teper

Ndërron jetë hafëzja më e vjetër në Maqedoni

Sot, në moshën 80 vjeçare ka ndërruar jetë një ndër hafëzet më të vjetra në Maqedoni, Fethije Aliu nga qyteti i Shkupit, e njohur ndryshe si “Hafëz Ablla” në mesin e popullit ose “Hoxha Hanëm” në mesin e nxënësve të saj, raporton Anadolu Agency.

Lexo me teper

Senad Halitoviç zgjidhet myfti i ri i Sanxhakut

Senad ef.Halitoviçi u votua unanimisht myfti i ri i Sanxhakut në zgjedhjet e mbajtura në Xhaminë e Sulltan Fatihut, në qytetin Tutin.

Lexo me teper

Zhvillohet konferenca ndërkombëtare me temë: “Roli i gruas në shoqërinë moderne sipas këndvështrimit Islam”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Këshillin Botëror të Komuniteteve Myslimane dhe Departamentin e Shkencave Islame pranë Kolegjit Universitar “Bedër”, organizuan Konferencën e 2-të Ndërkombëtare në Studimet Islame (ISCON), me temë: “Roli i gruas në shoqërinë moderne sipas këndvështrimit Islam”.

Lexo me teper

Promovohet libri “Përsiatje shpirtërore për një jetë të begatë” i autorit Qani Sulku

Në vlerësim të punës disa vjeçare të autorit Qani Sulku, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, organizoi në ambientet e “Tirana International Hotel”, promovimin e librit të tij me titull: “Përsiatje shpirtërore për një jetë të begatë”.

Lexo me teper

Karta e Medinës, prijetare e Deklaratës Universale të OKB-së për të Drejtat e Njeriut

Rijaseti i Bashkësisë Fetare Islame në RM më 01 Dhjetor 2018 realizoi Sesionin Shkencor njëditor me Temën “Karta e Medinës, prijatare e deklaratës universale të OKB-së për të drejtat e njeriut” .

Lexo me teper

Medresantet e “Isa Beu”-t shënojnë ditën e Pavarësisë dhe Flamurit Kombëtar

Dje në medresenë Isa Beu-paralelja e vajzave Shkup nga profesoresha e gjuhës shqipe, prof. Arzije Muaremi u organizua një program me rastin e 28 nëntorit.

Lexo me teper

Myftinia e Gostivarit organizoi manifestimin tradicional kushtuar Ditëlindjes së Muhamedit a.s.

Me rastin e Ditëlindjes së Muhamedit a.s. – 12 Rebiu Evvel 1440, – Muftinia e Gostivarit, nën patronazhin e Reisul Ulemasë së BFI, H. Sulejman ef. Rexhepi, në mënyrë tradicionale për të 15-tin vit me rradhë e shënoi këtë Ditë të bekuar në Palestrën Sportive Rinia në Gostivar.

Lexo me teper

KMSH organizon programi artistik “Profeti Muhamed a.s Krenaria e Njerëzimit”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Medresenë e Tiranës, zhvilluan programin artistik me titull: “Profeti Muhamed a.s Krenaria e Njerëzimit”.

Lexo me teper