Kulturë

Presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani, viziton edhe Xhaminë e Pejgamberit a.s. në Medine

Presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani ndodhet për një vizitë në Arabinë Saudite. Ai ka vizituar sot xhaminë e Pejgamberit në Medinë ku ka falur namazin. Më herët, kreu i shtetit ka vizituar Qabenë e shenjtë.

Lexo me teper

Në Tetovë u hap ekspozita “Artet e Bukura” dhe program manifestues kushtuar ditëlindjes së Muhammedit Alejhi Selam

Medreseja Isa Beu -paralelja e vajzave në Tetovë ,të premtën me datë 21 04.2017 me rastin e shënimit të ditëlindjes së Pejgamberit Alejhi Selam organizoi hapjen e ekspozitës “ Artet e Bukura”, të përgaditur nga nxënëset e kësaj paralele.

Lexo me teper

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka nisur fushatën e dhurimit të gjakut për fëmijët talasemikë

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Shqiptar, ka nisur sërish fushatën e dhurimin të gjakut ndaj fëmijëve talasemikë.

Fushata ka filluar sot, më 20 prill, e enjte në orën 10:00, në ambientet Komunitetit Mysliman përmes dhurimit nga vetë kryetari z. Skender Bruçaj dhe stafi i Komunitetit Mysliman dhe më pas do të shtrihet në të gjitha Xhamitë e Tiranës, si dhe në qytete të tjera të vendit, çdo të premte.

Lexo me teper

Myftinia Kukës organizon simpozium për Profetin Muhamed a.s.

Myftinia e Kukësit organizoi një simpozium për Profetin Muhamed a.s., ku u fol rreth shembullit dhe virtytit të më të lartit të njerëzimit.

Lexo me teper

Fotografia nga Mostari që pushtoi rrjetet sociale: Ato nuk janë frikësuar nga hixhabi im!

Fotografia e muslimanes së mbuluar dhe dy murgeshave në Urën e Vjetër të Mostarit, ka pushtuar së fundmi rrjetet sociale të Bosnjës, por edhe gjithë rajonit.

Lexo me teper

Vajza nga Tuzla me dëgjim të dëmtuar mëson leximin e Kuranit

Mësimi i Kur'anit në këtë xhemat është aktiv për shumë vite. Aty marrin pjesë të gjitha moshat. Këtë vit, nxënësja më e re është ajo e klasës së katërt të shkollës fillore, ndërsa më të moshuarat janë disa shtatëdhjetë vjeçare, të cilat nuk lejuan që mosha e tyre të jetë pengesë për ta mësuar leximin e Kur'anit. Gjatë gjithë kohës kanë punuar me Imamin Amir ef.Memiç, ndërsa mësimi i tyre i Kur'anit është intensifikuar pas ardhjes së Azaudin ef.Sakic, imam në këtë xhemat.

Lexo me teper

Në Tiranë vazhdojnë punimet për xhaminë më të madhe në Ballkan

Ndërtimi i një prej faltoreve më të madhe në Ballkan, Xhamisë së Namasgjasë, po vazhdon pandërprerë.

Lexo me teper

Kryeimami i Novi Pazarit tregon të vërtetën e kalimit në Islam të familjes serbe Novakoviç

Ditët e fundit nëpër disa portale të rajonit është shpërndarë lajmi për kalimin në Islam të një familjeje serbe nga Beogradi në një xhami të Novi Pazarit. Ato ia atribuuan këtë kalimi një darke me imamin dhe stafin i xhamisë së këtij qyteti. Por Asmir Crnovrsanin, kryeimam i Novi Pazarit, ka tjetër version, njofton tesheshi.com

Lexo me teper

Familja ortodokse serbe nga Beogradi pranon fenë islame

Çifti bashkëshortor Novakoviq nga Beogradi, bashkë me dy fëmijët e tyre, kanë braktisur fenë ortodokse dhe janë konvertuar në fenë islame.

Lexo me teper

Bosnje: Aksion vullnetar për pastrimin e xhamive të Tuzllës

Shoqata "Oaza" nga Tuzlla, aktivistët e së cilës kanë pastruar me qindra xhami në gjithë BeH-në, në bashkëpunim me shoqatën "Tempo" nga Vogosca, dhe me pëlqimin e xhematëve lokale të Tuzllës, kanë filluar aksionin për pastrimin e xhamive të qytetit.

Lexo me teper