Lajme nga Bota

Turneu i sivjemë në futboll të vogël që organizohet për nder të hoxhës së nderuar Jakup Hasipi, i cili filloi të mërkurën (ora 17:00 në sallën sportive “Faik Konica”), solemnisht u hap me një ndeshje revyale në futboll ndërmjet Hoxhallarëve të Komunës së Kumanovës e Likovës dhe Hoxhallarëve të Luginës së Preshevës

Kameruni është një nga vendet ku Islami është feja me rritjen më të shpejtë në botë

Qeveria franceze ka mohuar zërat se synon të anulon ndalimin e mbajtjes së shamisë në shkollat e vendit, pasi disa media kanë publikuar raportin ku përmendet anulimi i një ndalimi të tillë

Ministri gjerman i drejtësisë Jochen Hartloff sërish ka propozuar që disa pjesë të sistemit ligjor të merren nga Sistemi ligjor islam (Sheriati) dhe të futen në Sistemin ligjor Gjerman

Numri i muslimanëve në Kinë në njëzet vitet e fundit është dyfishuar

Sonny u rritur si i krishterë, në moshën 15 vjeçe ai erdhi në Australi ku për herë të parë mësoi për fenë islame

Xhamia e Murat Pashës e cila gjendet në Çarshi të Shkupit, sot në orët e hershme të mëngjesit i ka shpëtuar djegies së tërësishme

Çdo gjë është gati për hapjen e Xhamisë së Sulltan Ejubit në kryeqytetin Bamako të Malit, një vend ky me 90 për qind të popullsisë muslimane

Në rajonin Igboland të Nigerisë një numër i madh i popullatës krishtere janë duke pranuar islamin

Mijëra palestinezë, duke përfshirë edhe ministrin e brendshëm palestinez Fethi Hammad, kanë bërë lutjen e shiut, lutjen e muslimanëve gjatë periudhave të thata dhe mungesës së shiut

Komuniteti musliman në Kembrixh është duke ndërtuar eko xhaminë e parë evropiane

Në St Louis (SHBA), më 9. nëntor 2013, është vënë gurthemeli për ndërtimin e xhamisë së re për xhematin e Qendrës Islame Nur

Holli i Muzeut të Kosovës të mërkurën në mbrëmje ka qenë nikoqir i dyzet e dy veprave të stilit “Ebru”

Në kuadër të Panairit të librit “Prishtina 2010”, në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë në Prishtinë, u realizuan edhe shumë promovime nga lëmenj të ndryshëm shkencorë dhe letrarë.

Video

Programi Festiv për Fitër Bajram

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!