Lajme

Ramazani i parë për studenten holandeze që zgjodhi Islamin

Yvanethy Dos Santos e cila këtë vit zgjodhi Islamin dhe agjëroi për herë të parë tha se më shumë përshtypje i ka lënë bashkimi në kohën e iftarit dhe të bërit iftar me hurmën e parë.

Lexo me teper

Myslimanët e Bregut të Fildishtë shmangin rrjetet sociale gjatë Ramazanit

Disa muslimanë në Bregun e Fildishtë kanë vendosur që gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit t’i shmangen rrjeteve sociale dhe kohën e lirë ta shfrytëzojnë më shumë për ibadet.

Lexo me teper

Kryebashkiaku i Nju Jorkut shtroi iftar për përfaqësuesit mysliman

Në kopshtin e rezidencës Gracie Mansion e cila i përket komunitetit mysliman në Nju Jork u ftuan në ifar nga Kryebashkiaku Bill de Bllasio.

Lexo me teper

Danimarka ndalon burkën

Danimarka bëhet shteti i pestë evropian që miraton ligjin i cili ndalon mbulimin e plotë të fytyrës për besimtaret muslimane, përmes veshjes specifike të njohur si burka.

Lexo me teper

Si i përgatisin ushqimet e Ramazanit banorët e Medinës në xhaminë e Pejgamberit Muhamed a.s.?

Banorët e Medinës shfrytëzojnë muajin e shenjtë të Ramazanit për të mirëpritur dhe shprehur mikpritjen e tyre për besimtarët në Xhaminë e Pejgamberit a.s. (Al-Masxhid An-Nabawi).

Lexo me teper

Artikulli i priftit suedez për muslimanët bëhet viral - thyen rekorde në rrjetet sociale

Artikulli i Kryetarit të Krahut të Majtë të Unionit të Kishave në Suedi, Stefan Lindquist, të cilën e shkroi në rrjetet sociale në lidhje me muslimanët, ka thyer rekorde të pëlqimit dhe shpërndarjes, duke u bërë viral, ndërsa gjithashtu u publikua edhe në gazetat kryesore të vendit, raporton Anadolu Agency (AA).

Lexo me teper

Shkollat në Kanada ndihmojnë nxënësit gjatë Ramazanit

Shumë nxënës muslimanë në New Brunswick të Kanadasë, përpiqen t’i ofrojnë dhe t’i ndihmojnë të rinjtë që agjërojnë Ramazanin dhe duken të lodhur në klasë.

Lexo me teper

TDV do të shpërndajë 55 mijë Kuranë në 17 vende në 10 gjuhë të ndryshme

Gjatë muajit të ramazanit Vakëfi i Entit të Çështjeve Fetare të Turqisë (TDV) do të shpërndajë 55 mijë kopje të Kuranit në 17 vende në 10 gjuhë të ndryshme.

Lexo me teper

Dhuratë për Ramazan: Biznesmeni i krishterë ndërton xhami për punëtorët muslimanë

Një biznesmen i krishterë në Emiratet e Bashkuara Arabe ka ndërtuar një xhami në mënyrë që punonjësit myslimanë, të mos udhëtojnë drejt një vendi tjetër për të kryer ritet e tyre fetare.

Lexo me teper

Supë prej bananesh, ushqimi i domosdoshëm i iftareve në Indonezi

Muslimanët e Indonezisë në muajin e Ramazanit fillojnë iftarin me supë prej bananesh.

Lexo me teper