Lajme

Indonezi: mijëra xhami ekologjike deri në vitin 2020

Me qëllim të arsimimit dhe edukimit masiv të popullsisë rreth mbrojtjes së mjedisit, Qeveria indoneziane ka paralajmëruar zbatimin e projektit "1000 eko-xhami deri në 2020".

Lexo me teper

Rritet numri i xhamive në Danimarkë

Sipas hulumtimit të zhvilluar në Danimarkë, në vitin 2006 ky vend kishte 115 xhami. Për 10 vite numri i xhamive është rritur diç më tepër se 50 përqind. Sot në gjithë territorin e Danimarkës gjenden 170 xhami.

Lexo me teper

Holandë: vendim diskriminues ndaj polices me mbulesë

Vendimi për të mos lejuar policen muslimane në Holandë, Sarah Izat, që të mbajë mbulesë gjatë punës është “diskriminim”, thuhet në deklaratën me shkrim të Komisionit për të Drejtat e Njeriut në këtë vend.

Lexo me teper

Muslimanja shpallet “heroina e vitit 2017” në Suedi

Fatma Ipek Alci e cila është me orgjinë nga Turqia është shpallur “heroina e vitit 2017” në Suedi.

Lexo me teper

Numri i myslimanëve në Zvicër do të vazhdojë të rritet

Sipas raportit të “Pew Research”, ku u përdorën tre skenarë, numri i myslimanëve do të rritet në Evropë deri në vitin 2050

Lexo me teper

Zvicër: Në Xhaminë El-Hidaje u mbajt tribuna fetare kushtuar Muhammedit a.s.

Me datë 02.12.2017, ditë e shtunë, në xhaminë El-Hidaje, në St. Gallen, u shënua Tribuna tradicionale kushtuar profetit Muhammed a.s.

Lexo me teper

Dianeti i Turqisë e konsideron Bitcoin-in të papërshtatshëm me rregullat e fesë Islame

Organi më i lartë religjioz i Turqisë, ka njoftuar se valuta virtuale Bitcoin nuk është e përshtatshme me rregullat e fesë Islame, raporton euronews.

Lexo me teper

Kantoni i St. Gallenit në Zvicër ndalon bartjen e burkas në publik

Parlamenti i Kantonit të St. Gallenit ka vendosur sot me shumicë të ngushtë votash për ndalimin e mbulesës së plotë myslimane, të njohur si “burka”. Me këtë vendim, kantoni më lindor i Zvicrës është bërë i dyti pas Kantonit Tiçino, i cili këtë ndalesë e kishte vënë në fuqi para më se një viti, shkruan tagblatt.ch.

Lexo me teper

Vandalizohet Qendra e Kulturës Muslimane në Varshavë

Qendra e Kulturës Muslimane në Varshavë, një ndërtesë moderne ku ngrihet një nga dy xhamitë e qytetit si dhe një restorant, të hënën më 27 nëntor u bë objekt i akteve vandale.

Lexo me teper

Arabia Saudite ndalon fotografimin dhe filmimin e dy xhamive të shenjta, në Mekë dhe Medinë

Autoritetet Saudite ka ndaluar fotografimin dhe filmimin në dy xhamitë më të shenjta të Islamit, Masjid al-Haram, dhe Masjid an-Nabawi apo ndryshe “xhamia e profetit”, në Medinë, thuhet në një deklaratë të lëshuar të enjten.

Lexo me teper