Lajme

Paris: muslimanët nuk do të lejohen të luten në rrugë

Autoritetet franceze do të ndërmarrin masa që t’i parandalojnë muslimanët të luten rrugë, në periferi të Parisit Clichy-la-Garenne, ka thënë Ministri i Brendshëm francez Gerard Collomb, derisa shoqata lokale muslimane po përgatitet që të premten të organizoj faljen në qendër të kësaj pjese të Parisit.

Lexo me teper

Policja angleze me mbulesë: Punoj kohë shtesë që të kem kohë për faljen e namazit

Çdo vit, më shumë se 5000 anglezë konvertohen në fenë islame. Më shumë se gjysma e atyre janë të bardhë dhe 75 përqind janë femra. Por, cilat janë arsyet pse ata vendosin të ndryshojnë komplet stilin dhe mënyrën e jetës dhe besimit?

Lexo me teper

Muslimani fal dhe përqafon njeriun e përfshirë në vrasjen e djalit të tij

Muslimani amerikan fal njeriun e përfshirë në vrasjen e djalit të tij gjatë një seance gjykate në Kentucky, SHBA.

“Djali im, nipi im! Unë të fali në emër të Salahuddinit dhe nënës së tij"
"Unë nuk të dënoj për krimin që ke kryer. Unë nuk jam zemëruar me ty. Unë jam zemëruar me shejtanin dhe unë e fajësoj atë që të ka bindur që të kryesh një krim kaq të tmerrshëm. Më vjen keq për prindërit që të kanë rritur me dëshirë që ti të jesh i suksesshëm në jetë. Suksesi yt është suksesi i tyre. Lumturia jote është lumturia e tyre. Ata tani duhet të qajnë për shkak se ti ke kryer një krim. Falja është dhurata ose bamirësia më e çmuar në Islam. Unë mendoj se duhet ta falë dikë që i ka bërë dëm familjes sime", ishin fjalët e Abdul-Munim Sombat Jitmoud, i cili pastaj e përqafoi Trey Aleksandër Relford, 24 vjeç i cili muajin e kaluar u deklarua fajtor për vdekjen e 22 vjeçarit Salahuddin.

Relford u dënua me 31 vjet burg për pjesëmarrje në vrasje, pjesëmarrje në grabitje dhe përpjekje për të manipuluar me prova në për bashkëpunim në vrasjen e cila ndodhi në Prill të vitit 2015, kur viktima Salahuddin Jitmoud po bënte një nga dërgesat e tij të fundit atë natë, si shpërndarës picash kur u godit me thikë dhe u grabit në një kompleks apartamentesh në Kentucky. Trupi i tij u gjet në brendësi të kompleksit.

Lexo me teper

Kodi i ri fetar i sjelljes në Universitetin e Hamburgut pas ankesave ndaj studentëve muslimanë

Universiteti i Hamburgut ka vendosur një kod të ri të sjelljes për studentët e tij. Thuhet se kjo vjen pas ankesave të shumta ndaj studentëve muslimanë te cilët kryenin lutje me zë të lartë në bibliotekë dhe krijonin shqetësim në ambientet sanitare ku lanin duart dhe këmbët.

Lexo me teper

Gjashtëvjeçari nga Nigeria bëhet hafiz i Kuranit për më pak se një vit

Nigeriani gjashtëvjeçar është bërë një nga të paktët që kanë memorizuar Kur'anin për më pak se një vit.

Lexo me teper

Shtetasi gjerman konvertohet në Islam dhe bashkë me gruan e tij shkon për muaj të mjaltit në Mekke

Pas martesës, njëzet e pesë vjeçari gjerman Lukas Rotops, i cili kohë më parë u konvertua në Islam, bashkë me gruan e tij vendosën që muajin e mjaltit ta kalojnë në Mekke.

Lexo me teper

Revista TIME vendos vajzën me shami në listën "30 të rinjtë më me ndikim në botë" për vitin 2017

Sipas Arab News, revista Time ka vendosur sauditen 16-vjeçare në listën “30 të rinjtë më me ndikim në botë” për vitin 2017.

Lexo me teper

Një gjykatë suedeze ka dënuar gruan e cila fyen muslimanët në rrjetet sociale

Një 50 vjeçare nga qyteti Linköping i Suedisë, është dënuar me 60 ditë burgim për shkak të veprës penale fyerje ndaj muslimanëve në rrjetet sociale

Lexo me teper

Danimarkë: peshkopi dhe kryebashkiaku mbështesin ndërtimin e një xhame

Në mbështetje të një peshkopi lokal dhe kryebashkiak ndërtimi i një xhamie daneze mund të përfundojë në fillim të vitit 2018, pavarësisht protestave dhe pengesave nga aktivistët anti-islam, raporton Anadolu Agency.

Lexo me teper

Të krishterët “falen” në xhami, muslimanët “luten” në kishë

Famullia Katolike, Bashkësia Kishtare Ungjillore (Kisha Reformiste) dhe Bashkësia Shqiptare Islame e qytetit Wil kanë organizuar javën e kaluar vizita të ndërsjella në selitë e tyre respektive, gjegjësisht në dy kishat dhe në xhaminë e besimtarëve muslimanë shqiptarë.

Lexo me teper