Teknologji

Xhemati i Xhamisë së Madhe në Ferizaj e bën me shtëpi një skamnor

Sadri Zogaj dhe familja e tij nga Ferizaj prej vitesh kishin jetuar në një shtëpi të vjetër dhe pa kushte për jetë. Ky nevojtar të hënën i ka dhënë fund këtij problemi pasi që xhemati i Xhamisë së Madhe “Mulla Veseli” në Ferizaj e ka bërë me strehë.

Lexo me teper

Erërat e forta dëmtojnë xhaminë në Prizren

Erërat e forta të natës së mbrëmshme i kanë shkaktuar dëme të konsiderueshme xhamisë së lagjes Kobajë në Prizren, ku si pasoj është rrëzuar minarja e kësaj xhamie.

Lexo me teper

Reagimi i KBI Prizren pas deklaratave rreth dëmtimit të varrezave të fshatit Romajë

Më datë 03.01.2016, Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame të Prizrenit, Lutfi ef. Ballëk dhe Sekretari Orhan ef. Bislimaj, me urdhër të Myftiut të Republikës së Kosovës, Naim ef. Tërnava, kanë shkuar te varrezat katolike në fshatin Romajë të Hasit të Prizrenit, për të vërtetuar nga afër dëmtimet e supozuara të disa epitafeve.

Lexo me teper

Përurohet xhamia e re në fshatin Muhoc të Ferizajt

Nën tingujt e tekbireve dhe në mënyrë solemne, më 30 nëntor, në prani të përfaqësuesve të Kryesisë së BIK-ut, KBI të Ferizajt, përfaqësuesve të Komunës së Ferizajt, hoxhallarëve dhe shumë besimtarëve, në fshatin Muhoc të Ferizajt u përurua xhamia e re.

Lexo me teper

Besa Ismajli shpallet “Ambasadore e paqes”

Zonjës Besa Ismajli i është ndarë titulli “Ambasadore e Paqes” nga Federata Universale e Paqes

Lexo me teper

Bashkesitë Islame të Maqedonisë dhe Kosovës dënojnë sulmet në Paris

Bashkesitë Islame të Maqedonisë dhe Kosovës dënojnë sulmet në Paris dhe shprehin ngushëllime për ngjarjet e mbrëmshme të Parisit.

Lexo me teper

Misioni i OSBE-së në Kosovë organizoi aktivitetin e tretë me të rinjtë e komuniteteve të ndryshme fetare për vitin 2015

Nga data 12 deri më 14 tetor, Misioni i OSBE-së në Kosovë, në bashkëpunim të ngushtë me Bashkësitë fetare të Kosovës, organizoi një takim treditor në rajonin e Prizrenit, për një grup të të rinjve që përfaqësojnë komunitetet e ndryshme fetare, duke përfshirë kështu edhe përfaqësuesit e Bashkësisë Islame, Kishës Ortodokse Serbe, Kishës Katolike si dhe Bashkësisë Hebraike.

Lexo me teper

Besimtarët e tri feve në Gjilan pastrojnë xhaminë dhe kishën

Besimtarët e tri bashkësive fetare në Gjilan kanë pastruar dje Xhaminë e njohur si “Xhamia e Mulla Idriz Gjilanit” e ndërtuar në vitin 1936 dhe Kishën “Shën Ana”, e ndërtuar në vitin 1938 në fshatin Dunav të Karadakut.

Lexo me teper

Hani i Elezit i bën gati xhamitë për pranim eventual të refugjatëve sirianë

Fluksi i refugjatëve sirianë dhe telashet e një dite më parë lidhur me alivanosjen e tre sirianëve në kufirin me Maqedoninë ka shtyrë autoritetet komunale të Hanit të Elezit që të marrin masa të përkohshme pranimi.

Lexo me teper

Qeveria e Kosovës miraton ligjin për bashkësitë fetare

Qeveria e Republikës së Kosovës në mbledhjen e së mërkurës ka miratuar Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për lirinë fetare në Kosovë.

Lexo me teper