Teknologji

Botohet libri “Dëshmi për Kohën” për kontributin e Bashkësisë Islame të Gjilanit në vitet 90–ta

Në vigjilje të dhjetë vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, në Komunën e Gjilanit në një audiencë me përfaqësim nga institucione të ndryshme të shtetit, është bërë promovimi i librit “Dëshmi për Kohën”, të autorit Islam Osmani.
Ky libër është një dokumentim i kontributit të Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjilanit për Lëvizjen Popullore gjatë viteve 1990-1999.

Lexo me teper

Këtë vit do të bëhet inaugurimi i bibliotekës së Xhamisë së Hadumit dhe Medresës së vogël në Gjakovë

Biblioteka e Xhamisë së Hadumit tashmë vetëm ka marrë formën e saj përfundimtare. Duket që punimet që janë bërë kanë ruajtur pamjen e saj autentike. Rindërtimi I saj është bërë nga ekspertë të Turqisë ndërsa financimi është bërë nga drejtoria e përgjithshme e vakëfeve të Turqisë.

Lexo me teper

Kosova dhe Maqedonia, vendet më fetare në Evropë

Sipas anketimit të ri, i bazuar në tre sondazhet e WIN/Gallup International, publikuar në gazetën Telegraph të Britanisë së Madhe, thuhet se ballkanasit janë më fetarë se homologët e tyre në Evropën Perëndimore.

Lexo me teper

Dëmtohet dera e xhamisë së Mazgitit në Obiliq

Policia e Kosovës ka bërë të ditur se dera e xhamisë së Mazgitit të Ulët në Obiliq është dëmtuar.

Lexo me teper

Pacolli: Në vend të Kampusit Universitar mund të ndërtohet një xhami supermoderne

Nënkryetari i Prishtinës, Selim Pacolli ka se pas përfundimit të zgjedhjeve ka arritur të bëjë marrëveshje me Shpend Ahmetin.

Lexo me teper

Vendoset gurthemeli për ndërtimin e xhamisë në Lagjen e Pajtimit në Shtime

Me këndimin e tekbireve dhe lutjeve të shumta, në mënyrë solemne është vënë gurthemeli i xhamisë në Lagjen e Pajtimit në Shtime. Në këtë manifestim mori pjesë Myftiu i Republikës së Kosovës mr. Naim ef. Tërnava me stafin e tij, përfaqësues nga KFOR-i turk, hoxhallarë e xhematli të shumtë. Në pritje të tij kishte dalë kryetari i KBI-së së Shtimes Isa ef. Tërshani me bashkëpunëtorë.

Lexo me teper

Si pasoj e erërave të forta rrëzohet minarja e xhamisë së vjetër në Deqan

Bëhet fjalë për xhaminë e vjetër të qytetit, por e cila pas luftës së fundit në Kosovë ishte riparuar.

Lexo me teper

Bashkësitë fetare janë kontribuueses që Kosova konsiderohet vend tolerant

Rrjeti i Organizatave Joqeveritare AVONET ka bërë prezantimin e dokumentarit “Promovimi i tolerancës ndërfetare në Kosovë”, ku u tha se në Kosovë ka bashkëjetesë fetare.

Lexo me teper

Diplomoi gjenerata e parë e PNFBI-së

Të hënën më 27 nëntor 2017, në amfiteatrin e Departamentit për arsim të Këshillit të Bashkësisë Islame të Ferizajt, diplomoi gjenerata e a parë e Programit Njohës me Fenë dhe Bashkësinë Islame - PNFBI.

Lexo me teper

Komuna e Prishtinës ka dhënë kushtet e ndërtimit për Xhaminë Qendrore

Në interesim të opinionit të gjerë dhe të besimtarëve tanë përkitazi me procedurën për përgatitjet rreth nisjes së ndërtimit të Xhamisë Qendrore në Prishtinë, Kryesia e BIRK-ut njofton opinion se ditë më parë nga Komuna e Prishtinës, respektivisht nga Drejtoria e Urbanizmit, ka marrë kushtet ndërtimore për hartimin e dokumentacionit ndërtimor- projektin kryesor për ndërtimin e Kompleksit “Xhamia Qendrore” në Prishtinë.

Lexo me teper