Teknologji

Kosovës i shtohet një Doktor Shkence në fushën e Tefsirit

Kosovës së fundmi i është shtuar edhe një doktor shkence. Edhe pse vend i vogël dhe me mundësi të limituara, prapë sukseset individuale nuk kanë të ndalur. Shtimi i numrit te të diplomuarve me titujt më të lartë shkencorë dhe në universitetet më eminente botërorë, shton edhe shpresën se një ditë këta të diplomuar do të kenë mundësinë që të vënë në shërbim të Fesë dhe Atdheut, dijen dhe përvojën e tyre.

Lexo me teper

Presidenti Thaçi shtroi iftar për përfaqësuesit e Bashkësisë Islame të Kosovës

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, shtroi iftar për përfaqësuesit e Bashkësisë Islame të Kosovës, ku mori pjesë edhe kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava

Lexo me teper

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, shtron iftar për drejtuesit e Bashkësisë Islame

Me rastin e muajit të shenjtë të Ramazanit, Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka shtruar iftar për myftiun Naim Tërnava dhe drejtues të tjerë të Bashkësisë Islame të Kosovës.

Lexo me teper

Përfaqësuesja e Kosovës dhurojnë 25 mijë euro në shoqatën “Jetimat e Ballkanit”

Përfaqësuesja e Kosovës në fuboll ka bërë një gjest madhështor jashtë fushës.

Lexo me teper

Banorët e fshatit Shajkoc të Podujevës vendosin ushqim për të varfrit në rrethojat e Xhamisë

Banorët e fshatit Shajkoc të Podujevës kanë marrë një iniciativë që t’i ndihmojnë familjet në nevojë për muajin e Ramazanit. Ata me mëngjes kanë vendosur qese me ushqim nëpër rrethojat e Xhamisë së fshatit për nevojtarët. Qëllimi është që kush të ketë nevojë, të marrë lirisht pa pasur nevojë të shtrijnë dorën.

Lexo me teper

Haqif Agaj, njeriu që agjëron gjashtë muaj në vit

Haqif Agaj nga Hogoshti komuna e Kamenicës është ndër personat e rrallë i cili agjëron nga gjashtë muaj në vit. Prandaj nuk e pati të vështirë ta agjërojë ditën e parë të Ramazanit, dhe ka një arsye të fortë për këtë.

Ai thotë se Ramazani është vetëm njëri nga gjashtë muajt që agjëron gjatë vitit dhe beson se kjo që bënë i është kthyer për të mirë në këtë botë.

Sa i përket shëndetit Agaj thotë se nuk përballet me ndonjë sfidë, dhe se deri tani nuk ka pasur asnjëherë probleme shëndetësore.

“59-vjet i kam bërë asnjëherë nuk kam qenë të mjeku, nuk kam përdorur hapa dhe as grip kurrë nuk kam pasur. Deri sa të ha buk i pi 2 litra ujë, dhe 1 bukë e gjysmë nuk kam dëshirë me ma prek askush”, ka thënë ai

Ai tregon se nga viti 1972 deri në vitin 1980 ka agjëruar nga një muaj, ndërsa prej vitit 1980 deri në 1990 me nga tre muaj kurse nga viti 190 deri tani agjëroj me nga gjashtë muaj”

Haqif Agaj thotë se agjëron për ta kryer obligimin fetar.

Lexo me teper

19 vjeçarja nga Ferizaj konvertohet nga katolike në myslimane në natën e parë të muajit të Ramazanit

Para namazit të parë të teravive për këtë muaj të shenjtë të Ramazanit, 19 vjeçarja Elena Berisha ka vendosur të konvertohet nga katolike në myslimane.

Lexo me teper

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaqi, ua uron besimtarëve musliman muajin e Madhërishëm të Ramazanit

Presidenti i Kosovës, Hashim THaqi, u ka uruar besimtarëve musliman agjërim të lehtë me rastin e muajit të shenjtë të Ramazanit.

Lexo me teper

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, uron fillimin e Muajit të Madhërishëm të Ramazanit

Kryeministri i Qeverisë së Republikës së Kosovës Ramush Haradinaj ka uruar besimtarët islam në nisje të Muajit të Madhërishëm Ramazan.

Lexo me teper

Ambasadori i Amerikës në Kosovë, Philip Kosnett uron myslimanët për fillimin e muajit të Ramazanit

Ambasadori i Amerikës në Kosovë, Philip Kosnett ka uruar besimtarët e fesë Islame për muajin e shenjtë të Ramazanit.

Lexo me teper