Lajme

Athinë: Një tjetër Bajram festohet në bodrume dhe objekte private

Besimtarët muslimanë në kryeqytetin e Greqisë edhe një Bajram e festuan në bodrumet e ndërtesave dhe objekte private.

Lexo me teper

Iftari më i madh në Austri: ezani u dëgjua në rrugët e Vjenës

Për të dytin vit radhazi, bashkësia e xhematit bashkë me aktivistët e xhematit “Bosna” në Vjenë dhe rininë, ka organizuar iftar në rrugën (Open Air Iftar).

Lexo me teper

Praktikimi i Ramazanit në Pekin

Përafërsisht 17 orë është intervali kohor që muslimanët në Pekin duhet të agjërojnë çdo ditë gjatë këtij muaji të shenjtë të Ramazanit.

Lexo me teper

"Rruga e muslimanëve" adresa e shijeve të Ramazanit në Kinë

Muslimanët në qytetin Sian (Xian) të Kinës muajin e Ramazanit e presin në një atmosferë festive. "Rruga e muslimanëve Hui" apo siç njihet ndryshe "Muslim Street" (Huimin) është adresa e shijeve të tyre tradicionale të Ramazanit në vend, shkruan Anadolu Agency.

Lexo me teper

Donald Trump shtron iftar në Shtëpinë e Bardhë

Presidenti amerikan Donald Trump ka shtruar iftar në Shtëpinë e Bardhë, me rastin e muajit të shenjtë të Ramazanit.

Lexo me teper

Shqiptari për veprat e tij të mira bëhet hit në Australi

Azem Elmaz është shqiptari që është bërë i famshëm në Australi për veprat e tij të mira. Në mediat më të njohura në Australi, emri i Azemit ka zënë vend duke u përmendur si shembull për të tjerët.

Lexo me teper

Muslimanët e Londrës organizojnë iftar të gjelbër – pa plastikë, mbeturina ushqimore ose mish

Një grup i muslimanëve në Londër ka organizuar një iftar ku pjatat e supave ishin bërë nga hithrat e fërguar, ndërsa perimet lokale ishin ushqimi kryesore.

Lexo me teper

Lideri i Afrikës së Jugut vlerëson muslimanët për kontributin në ekonomi

Presidenti i ri i Afrikës së Jugut, Cyril Ramaphosa, ka vlerësuar muslimanët për kontributin e tyre në ekonominë e vendit, raporton Anadolu Agency.

Lexo me teper

Ramazani i parë për studenten holandeze që zgjodhi Islamin

Yvanethy Dos Santos e cila këtë vit zgjodhi Islamin dhe agjëroi për herë të parë tha se më shumë përshtypje i ka lënë bashkimi në kohën e iftarit dhe të bërit iftar me hurmën e parë.

Lexo me teper

Myslimanët e Bregut të Fildishtë shmangin rrjetet sociale gjatë Ramazanit

Disa muslimanë në Bregun e Fildishtë kanë vendosur që gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit t’i shmangen rrjeteve sociale dhe kohën e lirë ta shfrytëzojnë më shumë për ibadet.

Lexo me teper