Personalitete

Myftiu mendjendritur i Tetovës Aqif efendi Sadiku nga Përshefca

Aqif efendi Sadiku ka lindur në vitin 1906 në fshatin Përshevcë të Tetovës. Mësimet e para fetare i ka marrë pranë Hasan efendi Rexhepit në medresenë e fshatit Përshevcë, ndërsa më pas është regjistruar në medresenë e Idriz efendi Muharemit në Tetovë.

Lexo me teper

Ndërroi jetë hafëz Tasim ef. Krasniqi nga Prizreni (1928 – 2019)

Më datë, 28 Prill 2019, ditë e diel, Prizreni i dha lamtumirën e fundit, veteranit të hoxhallarëve, hfz. Tasim ef. Krasniqit nga Prizreni, i cili ndërroi jetë më 25 Prill 2019, në moshën 91 vjeçare, në Hildesain të Gjermanisë.

Lexo me teper

Hafiz Sabri Beg Bushati

Hafiz Sabri Beg Bushati, i njohur edhe me emrin Ejup Sabri, trashëgimtar i bushatllinjve të Shkodrës, që i takon degëzimit të trungut me fillesë Hysen Pashën, nip i Ali Beut të Beqir Beut; djali i Shabanit, lindi në Shkodër në vitin 1889.

Lexo me teper

Myderriz Tahir Efendi Thaçi (1898-1984)

Prejardhja familjare

Lexo me teper

Mulla Emin Shaqiri (1878-1965)

Mulla Emini është i lindur më 05.06.1878 në fshatin Përlepnicë.

Lexo me teper

Mulla Kadri (Ibrahim) Rashiti (1904-1978)

Fshati Llashticë njihet si çerdhe tradicionale e kultivuesve të islamit. Si fshat i hoxhallarëve të dalluar, të cilët me diturinë e tyre fetare njiheshin anë e mbanë Anamoravës.

Lexo me teper

Veprimtaria fetare e Muhidin efendi Ahmetit

Te Hoxha i nderuar takoheshin kultura dhe dija e Lindjes dhe e Perëndimit. Kjo e bënte të veçantë dhe e dallonte atë nga të tjerët.

Lexo me teper

Mulla Shaip R. Hoxha-Cërnica (1871-1952)

Shaipi Hoxha rrjedh nga familja e madhe e hoxhallarëve cernicas. Lindi në vitin 1871 në fshatin Cernicë.

Lexo me teper

Arif Shala

Arif Shala lindi më 1909 dhe që në moshë të re, si nxënës në mejtepin e Mulla Rifatit, shquhej në mes të shokëve të tjerë për zgjuarsinë, shkathtësinë dhe karakterin e tij të fortë.

Lexo me teper

Hafiz Ismail Muhaxhiri (1880-1940)

Ismail Muhaxhiri u rrit jetim, sepse babai kishte ndrruar sapo mbushi një vjet. E rriti nëna besimtare, nëna shqiptare, me shum përpjekje, me shumë mundime, ashtu si diti derisa e ndritë e çiti!

Lexo me teper