Aktualitete

Kosova merr pjesë në konferencën ndërkombëtare në Kajro

Dje, ditë e martë, më 16.10.2018, në Kajro, filloi punimet konferenca ndërkombëtare, e organizuar nga Sekretariati i Përgjithshëm Botëror i Autoriteteve Fetare per Fetva, e kryesuar nga Myftinia e Egjiptit, me titull: Përtërirja në Fetva – teoria dhe aplikimi.

Lexo me teper

Promovohet librit Histori e Qytetërimit islam (video)

Sot në sallën e konferencave në Fakultetin e Studimeve Islame është promovuar libri “Histori e qytetërimit islam” i autorit prof. dr. Qazim Qazimi

Lexo me teper

Drejtori i përgjithshëm i Drejtorisë së Vakëfeve të Turqisë, Adnan Ertem bashkë me Myftiun tërnava vizituan Gjakovën

Një delegacion nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfeve të Turqisë të prirë nga Adnan Ertem të shoqëruar nga Myftiu i Kosovës Naim ef.Tërnava me bashkëpunëtorë qëndruan sot në Gjakovë.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava priti në takim një delegacion nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfeve të Turqisë

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava priti sot në takim një delegacion nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfeve të Turqisë, të prirë nga Adnan Ertem, i cili shoqërohej nga Hurata Ali, Sengul Koncagul dhe Keriman Dursun.

Lexo me teper

Fillon viti i ri akademik në Fakultetin e Studimeve Islame

Me një ceremoni solemne e organizuar nga dekani i këtij fakulteti, prof. dr. Fahrush Rexhepi, Fakulteti i Studimeve Islame shënoi fillimin e vitit të ri akademik 2018-2019

Lexo me teper

Kryesia e BIK-ut shpalli zgjedhjet për Kuvend të BI-së dhe për Myfti të Kosovës

Kryesia e Bashkërisë Islame të Kosovës, në mbledhjen e fundit, të kryesuar nga Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava, bazuar në kompetencat e saj, mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve për Kuvendin e Bashkësisë Islame të Kosovës dhe për kryetar të Kryesisë së BIK-ut -Myfti për periudhën e ardhshme pesëvjeçare (2018-2023).

Lexo me teper

Përurohet xhamia e re në Lagjen e Pajtimit në Shtime

Të premten, me datë 21 shtator 2018, me këndimin e tekbireve dhe lutjeve të shumta, në mënyrë solemne para namazit të xhumasë u përurua xhamia e re në Lagjen e Pajtimit në Shtime

Lexo me teper

Inagurohet shtëpia e re e familjes Krelani

Me iniciativë të shoqatës “Bereqeti” dega në Gjakovë, e përfaqësuar nga koordinatori Abdurrahman ef.Bejtullahu dhe ndihmën e shumë donatorëve, sot e enjte më dt. 20.09.2018, është bërë inagurimi i shtëpisë së familjes treanëtarëshe Krelani nga Gjakova, e cila deri më tani ka jetuar në kushte jashtëzakonisht të rënda.

Lexo me teper

Vazhdon shpërndarja e mishit të kurbanit nga Shoqata “Bereqeti”

Shoqata humanitare “Bereqeti” e cila është organ i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës ka vazhduar me sukses të plotë sipas agjendës së paraparë shpërndarjen e mishit të kurbanit.

Lexo me teper

Delegacion i lartë i Kryesisë së BIK merr pjesë në Manifestimi kushtuar Hixhretit 2018 në Shkup

Me ftesë të Kryetarit të Bashkësisë Fetare Islame në Republikën e Maqedonisë H. Sulejman ef. Rexhepi, një delegacion i lartë i Kryesisë së BIK i prirë nga i dërguari i Myftiut, Vedat ef. Sahiti mori pjesë në Akademinë Solemne, e cila u mbajt më datë 10.09.2018, Shkup, me rastin e Vitit të Ri Hixhri 1440, aktivitet ky i organizuan nga RIJASET-i i BFI së Maqedonisë.

Lexo me teper