Lajme

Beteja për ezanin fonik në Amsterdam: qoftë dhe për lutjen e së premtes

Në fillim të tetorit të këtij viti, një iniciativë u nis në Amsterdam që ky qytet të kishte xhaminë e parë në të cilën thirrej ezan në mënyrë fonike.

Lexo me teper

Senati Francez miraton projektligjin për ndalimin e shamisë së grave myslimane

Ligji për të ndaluar nënat e fëmijëve myslimanë të mbajnë shaminë në vizitat e tyre në shkollë merr miratimin nga Senati Francez.

Lexo me teper

Shkollat e myslimanëve më të mirat në Mbretërinë e Bashkuar

Shkollat e muslimanëve prijnë në listën e shkollave më të mira në Mbretërinë e Bashkuar.

Lexo me teper

Hong Kong: policia hedh ujë me ngjyrë mbi xhaminë, e para e vendit kërkon falje

Udhëheqësja e Hong Kongut, Carrie Lam i kërkoi falje komunitetit mysliman të qytetit të hënën, pasi policia lëshoi ujë me ngjyrë në xhaminë më të madhe në vend gjatë protestave të së dielën në mbrëmje.

Lexo me teper

Myslimanët dhe hebrenjtë në Suedi të indinjuar nga thirrja për ndalimin e synetllëkut

Partia e qendrës, Karlstad, në Suedi, gjatë mbledhjes vjetore të partisë, votoi pro ndalimit të rrethprerjes (synetllëkut) së djemve në mungesë të një arsye zyrtare mjekësore.

Lexo me teper

Mbahet Konferenca ndërkombëtare për paqe dhe solidaritet në Paris

Imamët, rabinët dhe peshkopët janë mbledhur në Paris për të filluar në një epokë të re të diskutimit fetar

Lexo me teper

Në Xhakarta funerali i krishterë mbahet në xhami

Në kryeqytetin e vendit, Jakarta, një familje e krishterë nuk kishte ku të organizonte një funeral me pjesëmarrje të madhe, për shkak të mungesës së hapësirave.

Lexo me teper

Arabia Saudite, 530 milion dollarë në vit për pastërtinë e Mekës

Arabia Saudite përballet me detyrën e vështirë për të ruajtur shenjtërinë edhe higjenikisht të vendeve të shenjta gjatë vizitës së rreth dy milion e gjysmë njerëzve gjatë ditëve të Haxhit.

Lexo me teper

Gruaja nga Indonezia 26 vjet kurseu para për të udhëtuar në Haxh

Pasi mblodhi kursimet për vite, një grua nga Indonezia e cila punon si pastruese mbeturinash më në fund mundi të realizojë ëndrrën e saj për të udhëtuar në vendet e shenjta islame, në Mekke dhe Medine, për të kryer njërin prej pesë kushteve të Islamit, Haxhin.

Lexo me teper

Xhamia Kampung Hulu në Malajzi tërheq vëmendjen me arkitekturën e saj

Xhamia Kampung Hulu, një ndër strukturat më të lashta të shtetit Malacca të Malajzisë, magjeps vizituesit e qytetit me pamjen e ndryshme arkitekturore, shkruan AA.

Lexo me teper