Tregime

Tregim për lapsin dhe gomën

Lapsi : Më fal!

Goma : Për çfarë!

Lexo me teper

Dëshirat e plakut

Një plak, i shtyrë në moshë, gjendej i shtrirë në shtratin e vdekjes. Rreth tij ishin mbledhur anëtarët e familjes, të afërmit dhe miqtë.

Lexo me teper

Nxënësit dhe tullumbacet

Një ditë mësues solli disa tullumbace në klasë dhe kërkoi kërkoi nga nxënësit që t'i fryejnë ato dhe secili të shkruaj emrin e tij në tullumbacin që e fryen.

Lexo me teper

Mësues më të mirë sesa ai kurrë më parë nuk kam parë

Kur Mu’avije ibn El-Hakem Es-Selami erdhi në Medine nga shkretëtira, ai nuk e dinte se gjatë namazit është ndaluar të flitet.

Lexo me teper

Nëse ajo nuk më njeh, e njoh unë atë

Një mjeke saudiane rrëfen për një rast tejet interesant.

Lexo me teper

Mësuesi i cili u dha studentëve pyetjet para provimit, por një numër i mirë i tyre ranë nga provimi

Para fillimit të provimit, një mësues ua shpërndau pyetjet studentëve të tij dhe u tha që të përgatiten mirë, sepse ato pyetje krejtësisht në të njëjtën formë do të jenë në provim.

Lexo me teper

Gjuetari dhe majmuni

Një ditë gjuetari e mbaroi një kurth për të kapur majmunë. Mori një arrë kokosi, ia hoqi atë që kishte brenda dhe e lidhi në një pemë me litar.

Lexo me teper

Lumturia jonë fshihet në lumturinë e të tjerëve

Gjatë orës së mësimit, mësuesi bashkë me nxënësit vendosën të bëjnë një aktivitet grupor. Secili nxënës mori nga një tullumbace, dhe secili në tullumbacen e tij shkroi emrin e vet. Tullumbacet u mblodhën dhe u dërguan në një dhomë tjetër. Më pas, mësuesi kërkoi nga nxënit të shkojnë në dhomën ku gjendeshin tullumbacet dhe secili prej tyre, brenda pesë minutave, të gjen tullumbacen me emrin e tij.

Lexo me teper

Kam kërkuar...

Një ditë, u shfaq (filloi të hapet) një vrimë e vogël në gëzhojë (lëvozhgë).

Lexo me teper

Bëhu shërbëtor i atij Sulltani

Në kohën e Sulltan Muratit të IV-të në qytetin e Erzurumit jetonte një njeri i devotshëm me emrin Habib i cili kishte vendosur të shkonte në Haxh.

Lexo me teper