Kerko

Medreseja, digë e identitetit fetar dhe kombëtar gjatë historisë

Referate i lexuar ne programin e shkolles Medresese ne Prizren me rastin e 100 vjetorit te Pavaresise se Shqiperise... me 20. 11. 2012 ne amfiteatrin e shkolles. (version i shkurtuar)

Lexo me teper

Mëkati dhe pasojat e tij

El-Ithmu ma hake fi nefsike we kerihte en jettalia alejhi’n-nase). Muhammedi a.s. ka thënë: “Mëkati është ai që të djeg në shpirtin tënd, e të cilën ti do të dëshiroje mos të kuptojnë njerëzit.” (Muslimi)

Lexo me teper

Islami dhe poezia

Hyrje

Lexo me teper

10. Epilogu ...

Shkeputje nga jeteshkrimi me titull "KUJTIME", botuar ne SHB "LOGOS-A", SHkup, 2009.

Lexo me teper

Gjenocidi ndaj muslimanëve në Mijanmar (Burma)

Sipas të dhënave të KB Rohingja muslimanët e Mijanmarit (Burmës) janë pakica kombëtare më e rrezikuar në botë. Ata po vriten nga aparati shtetëror, të ndihmuar fortë nga feja budiste. Nuk dihet numri i të vrarëve, meqë shteti nuk lejon depërtimin e mediave botërore dhe organizatave joqeveritare.

Lexo me teper

Eutanazia, vrasje e mëshirshme

Hyrje

Lexo me teper

Suzi Prizreni, dijetar dhe bamirës i shekullit XV-XVI

Shkolla dhe biblioteka e Suziut numërohet si e para në Kosovë e rajon.

Lexo me teper

Felajmësia dhe Fedërgueshmëria në dritën e Librit të Allahut

(En-Nubuwwetu we’r-rrisaletu)

Lexo me teper

Besimi islam në dritën e njohjes racionale

Hyrje

Lexo me teper