Xhamita e Lagjes Sefë 1

Kjo xhami është e ndërtuar përafërsisht para 150 vjetësh.

Karakteristikat e kësaj xhamie janë mejtepi i madh, shumë i bukur i ndarë nga xhamia dhe oborri më i bukur se it ë gjitha xhamive tjera të Gjakovës. Kjo është xhami me një akustikë të veçantë. Xhamia si vakëf të vetin ka shtëpinë e imamit dhe furrën pranë saj.

Kjo xhami nuk u mbyll asnjëherë.


Artikulli i kaluar
Xhamia e Lagjes Sefë 2
Artikulli radhës
Xhamia e Hadumit

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme