Aktualitete

Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef.Tërnava do të mbajë hytbenë e xhumasë në Xhaminë e Madhe në Prishtinë

Me rastin e dhjetëvjetorit të pavarësisë së Republikës së Kosovës, Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava do të mbajë hytbenë e xhumasë në Xhaminë e Madhe në Prishtinë “Sulltan Mehmet Fatih”, ku do t’u drejtohet xhematit me mesazhin e pavarësisë.

Lexo me teper

BIK me sukses po vazhdon me organizimin e Umres

Sot nga Prishtina u nis edhe grupi i dytë i besimtarëve drejt vendeve te shenjta.

Lexo me teper

Turqia dhuroi 3000 pako ushqimore për familjet skamnore në Kosovë

Qeveria e Republikës së Turqisë, për të pestën herë, dhuroi ndihma për familjet skamnore në Kosovë. Janë 3000 pako me ndihma ushqimore me bazë bimore për familjet skamnore dhe të varfra të Kosovës.

Drejtori i shoqatës “Bereqeti” të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, z. Fitim Flugaj, shpreh falënderimet më të mira për popullin dhe qeverinë turke për këtë ndihmë. E vlerëson si shumë të nevojshme për familjet skamnore të Kosovës, kur dihet se Kosova ende ka vështirësi dhe krizë ekonomike. Këto tre mijë pako do t’u shpërndahen tre mijë familjeve dhe kjo do t’ua zbusë sado pak gjendjen e rëndë ekonomike familjeve skamnore.

Në pako ka katër litra vaj ushqimor, makarona, oriz fasule, rrush të thatë, miell…, pra, më një fjalë, të gjitha ato produkte që janë më të nevojshme për një familje. Ndihmat do të shpërndahen nga shoqata Bereqeti gjatë ditëve në vijim./bislame/

Lexo me teper

Sekretari Kryesisë, Resul ef.Rexhepi priti një delegacion nga FIDS-i i Zvicrës

Sekretari i Përgjithshëm i Bashkësisë Islame të Kosovës Resul ef.Rexhepi dhe drejtori për Diasporë Ekrem ef. Simnica pritën në takim delegacionin e Federatës së Organizatave Islame Ombrellë në Zvicër FIDS, të kryesuar nga kryetari Muntasar bin Muradi, Bashkim Aliu, anëtar i Kryesisë së FIDS-it dhe Mehas Alia, kryetar i Unioni të Qendrave Islame Shqiptare në Zvicër.

Lexo me teper

Mbahet mbledhja e rregullt e redaksisë së revistës “Dituria islame”

Sot është mbajtur mbledhja e rregullt e redaksisë së revistës “Dituria islame”

Lexo me teper

Kthehet grupi i parë i umrexhive

Sot më 11.01.2018 arritën në Prishtinë umrexhitë nga Kosova, të cilët nën organizimin e Bashkësisë Islame të Kosovës qëndruan në vendet e shenjta, Mekë dhe Medinë, që nga data 31.12.2017. Në këtë grup udhëtuan 59 persona nën udhëheqjen e drejtorit të Haxhit, Vedat ef. Sahiti

Lexo me teper

“60 vjet të literaturës islame në gjuhën shqipe në Kosovë (1957- 2017)”

Organizuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës u mbajtur tryeza shkencore me titull “60 vjet të literaturës islame në gjuhën shqipe në Kosovë (1957- 2017)”

Lexo me teper

FSI shënon 25-vjetorin e themelimit

Me një ceremoni solemne, dje më datë 19.12.2017, Fakulteti i Studimeve Islame i Prishtinës shënoi 25-vjetorin e themelimit

Lexo me teper

BIRK ndihmon skamnorët e rrethit të Tropojës

Kryesia e Bashkësisë Islame e Republikës së Kosovës, në kuadër të aktiviteteve humanitare nëpërmjet shoqatës së saj Bereqeti, sot u ka ndihmuar skamnorëve të rrethit të Tropojës

Lexo me teper

Në Stamboll u mbajt takimi i dytë i Këshillit të Fetvave

Më 16 -17 dhjetor, në Stamboll të Turqisë, u mbajt takimi i dytë i Këshillit të Fetvave i Organizatës Islame të Shteteve të Evroazisë, ku morën pjesë përfaqësues të 33 shteteve nga Evropa dhe Azia, gjegjësisht anëtarët e Këshillit për Fetva të kësaj organizate

Lexo me teper