Lajme

Fushatë në gjithë Evropën: Urdhëroni, unë jam musliman

Muslimanët në kryeqytetin e Gjermanisë, Berlin dhe disa qytete tjera evropiane u kanë dhuruar kalimtarëve trëndafila në emër të bashkëjetesës dhe intensifikimit të dialogut ndërfetar.

Lexo me teper

Djaloshi autik bëhet hafiz i Kuranit dhe mëson gjuhë të huaja

Përkundër faktit se vuan nga autizmi, djaloshi 16 vjeçar nga Turqia, Ozan Memish, ka memorizuar Kuranin, gjë për të cilën myftinia e Samsunit i ka dhënë diplomë për suksesin në provimin e hifzit.

Lexo me teper

Qytetarët e Stokholmit formojnë një rreth përreth xhamisë ditën e xhuma

Qytetarët e kryeqytetit suedez, për t'ju mundësuar muslimanëve t’i kryejnë lutjet e së premtes, kanë formuar rrethin përrreth xhamisë në Stokholm dhe kështu kanë qëndruar deri në fund të lutjeve.

Reagimet ndaj sulmit terrorist të javës së kaluar në dy xhamitë në qytetin e Zelandës së Re Christchurch, që vranë të paktën 50 muslimanë, po vazhdojnë në mbarë botën.
Të premten, para xhamisë në Stokholm, janë mbledhur qytetarë të shumtë duke formuar një rreth përreth xhamisë për t'ju mundësuar besimtarëve muslimanë të kryejnë namazin e xhumasë të qetë.
Ministrja e Kulturës së këtij vendi, Amanda Lind, ishte nëmesine qytetarëve që ishin solidarizuar me muslimanët në ditën e së premtes.
"Jam shumë e lumtur për faktin se sot janë mbledhur kaq shumë njerëz”
Ajo gjithashtu vuri në dukje se qëllimi i takimit të sotëm është të shprehë një qëndrim kundër sulmeve terroriste në Zelandën e Re, por gjithashtu kundër të gjitha formave të dhunës, racizmit dhe islamofobisë.
"Ne po luftojmë çdo sulm ndaj shoqërisë", tha Lind.
Qytetarët e Stokholmit nuk u larguan derisa besimtarët musliman i përfunduan lutjet e së premtes. Pas përfundimit, përfaqësuesit e Bashkësisë Islame bashkëqytetarëve të tyre u ofruan nga një kafe, ujë dhe hurma, dhe i falënderuan për mbështetjen e tyre.

Lexo me teper

Zelandë e Re, transmetohet drejtpërdrejt ezani, kryeministrja citon profetin Muhamed

Xhumaja e parë në Zelandë të Re pas sulmit terrorist mbi xhamitë në Christchurch në të cilat u vranë 50 dhe u plagosën po aq muslimanë, u shënua me transmetimin e ezanit drejtpërdrejt në mediat shtetërore Radio “Zelanda e Re” (RNZ) dhe Televizionin “Zelanda e Re” (TVNZ), raporton Anadolu Agency.

Lexo me teper

Mesazh mahnitës nga hytbja e xhumasë në Zelandën e Re!

Me mijëra vetë morën pjesë në namazin e xhumasë në Christchurch në Zelandën e Re për të shënuar një javë që kur 50 njerëz ranë dëshmorë në dy xhami. Hutbja u transmetua në radio dhe televizionin kombëtar.

Lexo me teper

Xhamitë në mbarë botën mbulohen me lule, pas masakrës në Zelandën e Re

Shumë xhami në Zelandën e Re dhe në mbarë botën janë mbuluar me lule, me mesazhe përkrahëse dhe thirrje për paqe pas masakrës në Christchurch të Zelandës së Re, ku u vranë 49 myslimanë.

Lexo me teper

Sulmohen dy xhami në Zelandë të Re

Shumë persona kanë mbetur të vrarë si pasojë e sulmit me armë ndaj atyre që falnin namazin e xhumasë në një xhami në qytetin ChristChurch të Zelandës së Re.

Lexo me teper

Hapet Xhamia Çamllëxha (Çaml?ca) në Stamboll

Sot me namazin e mëngjesit është hapur për ibadet xhamia e Çamllëxhasë (Çamlıca) në Stamboll që është xhamia më e madhe e Turqisë.

Lexo me teper

Udhëheqësi i CDU-së: Po imagjinoj një musliman si kancelar në të ardhmen

Kreu i Bashkimit Kristian Demokrat gjerman (CDU) në Bundestag, Ralph Brinkhaus, tha se mund të imagjinonte që një musliman në vitin 2030 të bëhej kancelar nga kjo parti.

Lexo me teper

Muftiu i Rusisë: Në 15 vitet e ardhshme, 30 përqind e rusëve do të jenë muslimanë

Myftiu i Rusisë Ravil Gajnetdin, parashikon se në 15 vitet e ardhshme përqindja e muslimanëve në vendin e tij do të rritet në 30 për qind të popullsisë së përgjithshme, ku aktualisht qëndron në shtatë për qind.

Lexo me teper